De Raphaëlstichting biedt op twee van haar instellingen verpleeghuiszorg aan: Breidablick in Middenbeemster en Rudolf Steiner Zorg in Den Haag.

Breidablick – Middenbeemster
Breidablick biedt zorg aan cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en met indicatie V&V (verzorging en verpleeghuiszorg). De medewerkers hebben een speciale opleiding gevolgd en ontwikkelen een eigen sociaaltherapeutische visie. De bewoners wonen in twee gebouwen op het terrein van de instelling: het Etty Hillesumhuis en het Rafaëlhuis. Voor mensen met een niet aangeboren hersenletesel biedt Breidablick een woonplek aan nadat ze het revalidatiecentrum hebben verlaten en niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het accent ligt niet zozeer op het behandelen, maar veeleer op het wonen, het werken en het culturele leven.

Rudolf Steiner Zorg – Den Haag
Op locatie De Brug (Medemblikstraat 50) worden 32 bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag verpleegd in een afdeling die in kleinschalige woonvormen georganiseerd is.

Op locatie Tobiashuis (Nieuwe Parklaan 275) worden op drie verpleegafdelingen 50 bewoners met een somatische zorgvraag verpleegd. Dit kan een revalidatie-zorgvraag zijn gericht op herstel, of een langdurige zorgvraag bij een chronische ziekte. Klik hier voor meer informatie.