• Manager Behandelgroep

  De Raphaëlstichting kiest ervoor om haar behandelaars en therapeuten per 1 januari 2023 onder te brengen in één behandelgroep. Daarom zijn wij op zoek naar een:

  Manager behandelgroep/lid MT  voor 28 tot 36 uur per week

  Wie zoeken wij?

  Wij zoeken een manager voor de behandelgroep die de professionals (gedragsdeskundigen, artsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, paramedici en therapeuten) ondersteunt in hun positie binnen de organisatie en in relatie tot het managementteam (MT). Je hebt een visie op zorg die aansluit bij de antroposofie en rekening houdt met de toekomstige ontwikkelingen in de zorg.

  Wat ga je doen?

  Je bent kartrekker in de positionering van de behandelgroep binnen de Raphaëlstichting en je vertegenwoordigt de behandelgroep in regionale samenwerkingen. Je bent als voorzitter aanwezig bij de vergaderingen van de vakgroepen, verzorgt mede de inhoudelijke agenda en stimuleert binnen de behandelgroep het eigenaarschap. Daarnaast neem je deel aan het management team van de Raphaëlstichting.

  Je bent in staat een team te creëren, het samen-gevoel neer te zetten én anderen te helpen zich te ontwikkelen als mens en als professional. Als leidinggevende ben jij aanspreekpunt en verantwoordelijk voor het ontwikkelen en functioneren van de professionals. Je werkt daarin nauw samen met het managementteam. Je bent als leidinggevende sparringpartner voor de professionals binnen de behandelgroep bij ernstige incidenten, bijv. crisissituaties en GOG meldingen. Afhankelijk van opleiding en ervaring bestaat er de mogelijkheid gedeeltelijk in de praktijk mee te werken.

  Je bent in staat om de zorgvisie van de Raphaëlstichting te vertalen naar beleid, projecten (agile) en de praktijk. Dit doe je dit samen met de behandelgroep. Je ondersteunt en faciliteert de samenwerking tussen de professionals van de behandelgroep en zorgt dat er stichtingbreed optimaal gebruik gemaakt kan worden van de vele kennis en expertise.

  Je rapporteert rechtstreeks aan de raad van bestuur en verzorgt de verbinding tussen de behandelgroep en het managementteam.

  Wat vragen wij?

  • Je bezit over academisch werk- en denkniveau (bijvoorbeeld GZ-psycholoog of orthopedagoog generalist;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in de GHZ, VVT of GGZ;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in het (door)ontwikkelen en coördineren van professionals binnen een behandelgroep.
  • Organisatiebewustzijn en in staat om te werken binnen financiële kaders;
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • Je hebt affiniteit met de antroposofische zorgvisie;
  • Je bent organisatorisch sterk, stressbestendig en communicatief vaardig;

  Wat bieden wij?

  • Een functie bij een prachtige organisatie;
  • Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid;
  • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en/of opleidingen, workshops;
  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg Schaal 65 of 70 afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Opname pensioenfonds PFZW;
  • Fiets- en/of computerregeling;
  • Eindejaarsuitkering;
  • Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de CAO Gehandicaptenzorg. Je krijgt de beschikking over een PBL-budget, welke je kunt inzetten voor duurzame inzetbaarheid, vrije tijd en/of het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

  Wie zijn wij?

  De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken 1.500 medewerkers op diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland voor 1.200 cliënten van alle leeftijden. De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het Centraal Bureau is gevestigd in Schoorl.

  Enthousiast?

  Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie per mail naar solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.

  Heb je nog vragen over bovenstaande vacature? Neem dan contact op met:
  – Vincent Wagenaar, Leidinggevende, v.wagenaar@rozemarijn.net of bel via 06-21669497.
  – Annemarie Zuidweg, bestuurder, 0620494301 of a.zuidweg@raphaelstichting.nl

  Procedure

  • De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat;
  • Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure;
  • Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een vereiste;

   

   

  Lees verder →
 • Verpleegkundig Specialist

   (28-36 uur)

  Leren luisteren
  Werken volgens het boekje gaat vaak niet bij onze cliënten. De uitzondering is eerder de regel. Daarom zijn wij op zoek naar een verpleegkundig specialist die zorg op maat wil leren geven aan cliënten met een verstandelijke beperking. Een verpleegkundig specialist die zich als mens wil blijven oefenen in het ‘leren luisteren’. Want voordat je toekomt aan analyseren, samenwerken, geduld hebben en creatieve oplossingen verzinnen, is het belangrijk eerst goed te luisteren en zo je cliënten écht te zien.

  Alleen met het hart kun je goed zien.
  Wil je je aansluiten bij een organisatie die zich laat inspireren door het antroposofische gedachtegoed (ook al ken je dit nu nog niet)? En wil je je dagelijks laten verrassen door de bijzondere ontmoetingen met onze cliënten – die vaak erg goed ‘met het hart kunnen luisteren’? Voel je dan vooral heel welkom om je als verpleegkundig specialist bij ons aan te sluiten.

  Maatwerk in de praktijk: hoe ziet dat eruit?
  Eerst hoog over: je krijgt bijvoorbeeld te maken met gedragsproblematiek, epilepsie en maakt gebruik van psychofarmaca. Maar ook met preventie volgens de richtlijnen van Healthwatch programma’s. Daarnaast zet je jouw ervaring en kennis in voor de optimalisatie van de werkprocessen. Dit alles voor verschillende doelgroepen, zowel intra- als extramuraal, en op verschillende locaties: van het bruisende Haarlem tot de uitgestrekte polders van de Middenbeemster.

  In de praktijk: voor de ene cliënt met buikpijn ga je de medische molen door en bij de ander ga je op zoek naar veranderingen in de omgeving. Bij de ene cliënt laat je laagdrempelig een röntgenfoto maken, omdat zij doorloopt met een gebroken heup ondanks de pijn. Bij de andere cliënt wil je juist zo min mogelijk naar het ziekenhuis, omdat hij daarna weken angstig is en zichzelf beschadigt. Als (toekomstig) verpleegkundig specialist ben je dus continu aan het afwegen welke informatie je nodig hebt om tot een beleid of behandeling te komen en ook vooral wat je kunt laten vanwege de belasting van de diagnostiek. Je denkt mee in complexe casuïstiek, waarbij je jouw medische kennis ook inzet om bijvoorbeeld gedragsproblemen te analyseren.

  Je bent zelfstandig behandelaar en verleent geprotocolleerde medische zorg aan cliënten met een combinatie van een verstandelijke beperking, psychische klachten en/of psychiatrische stoornissen. Ook ben je verantwoordelijk voor de integraliteit van het behandelproces en coördineer je behandeling en zorgverlening. Je bent verantwoordelijk voor de behandeling volgens de normen van de beroepsgroep, de WGBO en de professionele standaard. Aansluitend bij de situatie van de cliënt en de kaders van onze organisatie.

  Je kunt je ontwikkelen in expertises waar jij affiniteit mee hebt. Je werkt nauw samen met twee ervaren AVG’s van de Raphaëlstichting die jou met raad en daad ondersteunen bij je ontwikkeling en scholing. Ook werk je samen met onze AIOS, we zijn immers opleider voor zowel de AVG als voor de VIOS. Daarnaast werk je ook nauw samen met andere disciplines, zoals gedragsdeskundigen, verpleegkundigen, therapeuten en huisartsen verdeeld over verschillende locaties. Gezamenlijk leveren jullie een bijdrage aan de kwaliteit van de zorg.

  Wij bieden jou:

  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 45, 50 of 55, gebaseerd op je ervaring en opleiding. Dit betekent dat je een salaris tussen de €2381 en €4304 verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid binnen een hecht team
  • Een laptop en telefoon om jou te ondersteunen in het werk.
  • Voldoende mogelijkheden tot (bij)scholing en/of opleidingen en workshops
  • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
  • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
  • Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de CAO Gehandicaptenzorg. Je krijgt de beschikking over een PBL-budget, welke je kunt inzetten voor duurzame inzetbaarheid, vrije tijd en/of het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
  • Een werkomgeving die zich uitstrekt over prachtige zorglocaties in Noord en Zuid-Holland.

  Wij vragen:

  • BIG geregistreerd verpleegkundig specialist.
  • Je beschikt over een afgeronde opleiding Master Advanced Nursing Practice, volgt deze opleiding momenteel of bent bereid deze te gaan volgen.
  • Je hebt een registratie in het Verpleegkundig Specialisten Register.
  • Je hebt ervaring met het bieden van diagnostiek en behandeling in de GHZ.
  • Je bent graag in ontwikkeling en bent daar ook actief mee bezig en hebt een passie voor je werk.
  • Je bent goed in staat aansluiting te vinden bij de cliënt en bij het netwerk van de cliënt.
  • Je beschikt over eigen vervoer (onze locaties liggen mooi in het groen, maar zijn daardoor beter bereikbaar met de auto).
  • Affiniteit met het antroposofisch mensbeeld is een pre.

  Wie zijn wij?
  De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken 1.400 medewerkers op diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland voor 1.200 cliënten van alle leeftijden. De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het centraal bureau is gevestigd in Schoorl.

  Interesse?
  Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.

  Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter Judith Hamers. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl of per whatsapp.

  Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

  Wij vinden het belangrijk dat je op de juiste werkplaats terecht komt. Daarom is een eventuele meeloopdienst altijd onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Lees verder →
 • Flexkracht Begeleider Woonhuis

  Werken, aangepast op jouw beschikbaarheid en mogelijkheden. Flexibel werken op de Noorderhoeve in een hecht team, waar jij echt van betekenis kan zijn!

  Voor de woonlocaties zijn we op zoek naar een collega die flexibel diensten bij ons wil draaien. Als flexkracht ben je flexibel inzetbaar, bij openstaande diensten, verlof en ziekte van de vaste medewerkers. Jij bepaalt altijd zelf wanneer je werkt. Ideaal te combineren met een gezin of eventueel andere baan.

  Wat ga je doen?

  De Noorderhoeve is een zorgboerderij een de duinrand van Schoorl en biedt dagbesteding en woon-werkplekken aan mensen met een langdurige zorgvraag. We zijn onderdeel van de Raphaëlstichting, een antroposofische zorgaanbieder in Noord- en Zuid-Holland. We hebben 2 kleinschalige woonhuizen met ruimte voor in totaal 17 bewoners met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische zorgvraag.

   Je begeleidt bij alle voorkomende groepswerkzaamheden op het woonhuis. Samen met je collega’s draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van de bewoners. Voor de meeste bewoners is overzicht, duidelijkheid en rust belangrijk en daar speel je dus een belangrijke rol in. Lijkt een baan als begeleider binnen de gehandicaptenzorg jou wat? Wil je samenwerken met een team van gemotiveerde collega’s? Hier doe je er écht toe, dus solliciteer snel!

  Wil je niet als flexkracht aan de slag, maar lijkt een baan als persoonlijk begeleider bij de Noorderhoeve jou iets? Check dan snel deze vacature: Persoonlijk Begeleider

  Wij bieden jou:

  • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 35. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2110 en €3009 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
  • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
  • Een flexibel contract, waarbij jij bepaalt wanneer je werkt.
  • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
  • Een leuke baan, waarin je veel zelfstandigheid hebt, een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.
  • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.

  Wij vragen:

  • Een collega met een afgeronde mbo-3 opleiding richting MMZ, pedagogiek of een soortgelijke opleiding.
  • Een beschikbaarheid van minimaal 3 uur per week. Je springt bij gedurende drukke perioden, openstaande diensten op vakantie. De diensten vallen van maandag tot en zondag tussen 7:00 uur en 22:00 uur. De ochtenddienst is van 7:00-09:00/10:00, de avonddienst start om 15:00 uur en eindigt om 22:00. Overdag zijn de cliënten naar de dagbesteding en ’s nachts is er een slaapwacht aanwezig.
  • Ervaring met het geven van begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische zorgvraag is een pre. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de begeleidingshulpvraag en biedt structuur en veiligheid.
  • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid dit te leren.
  • Jij staat stevig in je schoenen: je staat soms alleen op de woongroep, en dat betekent dat jij in staat moet zijn om overzicht te houden, ook wanneer de dag net even anders loopt dan gepland.
  • Je hebt een fijne manier van communiceren, met zowel je collega’s als de bewoners.

  Interesse?

  Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.

  Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter Judith Hamers. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl of per whatsapp via 06-38298406.

  Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

  Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Lees verder →
 • WZD-functionaris

  (8 uur per week)

  Wil jij graag een bijdrage leveren aan de verbetering en vermindering van onvrijwillige zorg? Kom als WZD-Functionaris ons team versterken!

  Wij zoeken voor gemiddeld 8 uur per week een collega die ons team komt versterken. Er is de mogelijkheid om dit als ZZP’er doen, maar ook in loondienst.
  Bij ons op locatie aan het werk, of vanuit huis. Aan jou de keuze!

  Wat ga je doen?
  Als WZD-functionaris heb je een belangrijke rol bij de uitvoering van de Wet Zorg en Dwang (WZD). Jij draagt bij aan een zorgvuldige besluitvorming over onvrijwillige zorgverlening en bevordert de kwaliteit van deze besluitvorming. Met de invoering van deze wet in 2020, zijn de rechten van onze cliënten, met een verstandelijke beperking of cliënten met een psychogeriatrische aandoening die onvrijwillige zorg verkrijgen, goed geborgd. Jij geeft vorm aan het antroposofische WZD-behandelbeleid en ziet erop toe dat de individuele cliëntenzorg goed wordt geregeld, en grijpt in bij zaken waar dit niet goed gaat. Je beslist over aanvragen van gedwongen zorg en beoordeelt besluiten. Je bent hierbij een belangrijke schakel richting enerzijds de behandelteams en anderzijds het bestuur en geeft hen gevraagd en ongevraagd advies ten aanzien van de WZD.

  Samen met de 2 andere WZD-functionarissen (AVG artsen) geef je vorm aan het beleid en de richting binnen de Raphaëlstichting.

  Wij bieden jou:

  • Een salaris conform CAO (Gehandicaptenzorg), afhankelijk van de inschaling van jouw functie. Dit betekent een bruto maandsalaris tussen de €3823 en €5772 per maand, op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).
  • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om vakantie-uren te kopen.
  • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
  • Een laptop en telefoon om ook thuis jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren.
  • Een leuke baan met een grote mate van vrijheid en flexibiliteit. Samen met jouw team zorg je ervoor dat er vanuit Scorlewald de best mogelijke zorg wordt geboden aan de cliënt. En wij zorgen als werkgever goed voor jou, doordat aandacht voor onze medemens centraal staat.

  Wij vragen:

  • Een Gedragsdeskundige/Orthopedagoog-Generalist met kennis van de GGZ en Gehandicaptenzorg. Ook als psychiater, AVG-arts, GZ-psycholoog of Klinisch Psycholoog kun je deze functie vervullen.
  • Kennis van en ervaring met het doorlopen van procedures binnen de WZD.
  • Door jouw inspirerende manier van werken en jouw intentie om kennis over te dragen aan je collega’s, breng jij het team naar een hoger niveau.
  • Een positieve en enthousiaste werkhouding, waarbij je jouw analytische en accurate vaardigheden ook inzet.
  • Kennis van de antroposofie of de bereidheid je kennis te verbreden.
  • Goede communicatieve en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn ook erg belangrijk bij de advisering omtrent WZD. Naar behandelteams, collega’s en het bestuur.

  Interesse?
  Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag als WZD-functionaris bij ons aan de slag willen gaan? Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel WZD-functionaris.

  Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter Judith Hamers. Dit kan per mail via j.hamers@raphaelstichting.nl of per WhatsApp via 06-38298406.

  Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen. Uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

  Wij vinden het belangrijk dat je op de juiste werkplaats terecht komt. Daarom is een eventuele meeloopdienst altijd onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Lees verder →
 • Desem- en Banketbakker

  (24-36 uur per week)

  Zacht van binnen, lekker knapperig van buiten. Heerlijk om je eigen ambachtelijke brood te mogen maken! Werken met pure ingrediënten, direct van ons land. En ook nog eens uniek: hier start jouw werkdag als bakker pas om 06:30! Lijkt dit je wat? Solliciteer dan nu!

  Wat ga je doen?

  Voor onze bakkerij op de biologisch dynamische boerderij Novalishoeve zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkend (desem)bakker. In de bakkerij worden onder meer diverse soorten desembrood (voor onze eigen winkel en dagcafé, maar ook voor andere winkels en horeca), taarten, koekjes en croissants gebakken. Elk brood wordt met de hand gevormd en gebakken in de stenen vloeroven. Alle producten worden gemaakt van pure ingrediënten die waar mogelijk van onze eigen boerderij afkomstig zijn: verschillende soorten graan, zuivel, eieren, groenten, kruiden en fruit. Van onze eigen grondstoffen maken we behalve brood ook andere producten zoals kaas, kwark, yoghurt en ijs.

  De bakkerij vormt een zinvolle dagbesteding voor (jong)volwassenen met een psychiatrische zorgvraag en/of licht verstandelijke beperking. In jouw functie als bakker ben je als werkleider verantwoordelijk voor de werkdoelen die onderdeel uitmaken van het zorgplan van onze cliënten. Als werkleider creëer je – samen met je collega’s – een uitdagende werkplek voor 6 tot 10 cliënten, waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen. Enerzijds beoefen je je beroep als bakker, maar nog leuker, je mag dit beroep delen met de jongeren en hen de kneepjes van het vak leren

  Wij bieden jou:

  • Een salaris conform CAO gehandicaptenzorg in schaal 40. Dit betekent een salaris tussen de €2236 en de €3154 verdient op basis van een fulltime (36 uur) werkweek.
  • Zinvol, uitdagend en belangrijk werk binnen een dynamisch en inspirerend bedrijf op een prachtige plek op Texel
  • Een contract afgestemd op jouw wensen, voor 24-36 uur per week. Uiteraard met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Reiskostenvergoeding, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
  • Een goede pensioenvoorziening vanuit het PFZW.
  • Een leuke werkomgeving, waarbij volop ruimte is voor jouw eigen ontwikkeling
  • Mogelijkheden tot het volgende van opleidingen, trainingen en cursussen zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen omtrent de zorg en je vak.

  Wij vragen van jou

  • Voldoende professionele ervaring als zelfstandig (desem)bakker
  • Interesse heeft in en gedegen kennis heeft van ambachtelijke broodproductie en het gebruik van desem;
  • Oog voor detail en kwaliteit
  • Een sociaal hart: het begeleiden van onze jongeren doe jij met zorg en plezier! Uiteraard word je hierbij ondersteund door enkele collega’s met een achtergrond in de zorg.

  Interesse?

  Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.

  Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter Judith Hamers. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl of per whatsapp.

  Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start.

  Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je mailen met Joost Heerschop via j.heerschop@novalishoeve.nl

  Lees verder →
 • Flexkracht Begeleider Woonhuizen

  Wil jij flexibel aan de slag bij Novalishoeve? Solliciteer dan nu!

  Wat ga je doen?

  Novalishoeve is een biologisch boerenbedrijf gevestigd op Texel. Naast onze hoofdlocatie in Den Hoorn, hebben we ook 16 zelfstandige woonplekken en een steunpunt in Den Burg.  We bieden professionele zorg en werkplekken aan jong volwassenen met een psychiatrische zorgvraag en/of een licht verstandelijke beperking. Ons doel is om mensen zich te laten ontwikkelen en te begeleiden naar passend werk. De veilige omgeving, de structuur en het werkritme op de boerderij dragen daaraan bij.

  Voor de woonlocatie zijn we op zoek naar een collega die flexibel diensten bij ons wil draaien. Als flexkracht ben je flexibel inzetbaar, bij openstaande diensten, verlof en ziekte van de vaste medewerkers. Jij bepaalt altijd zelf wanneer je werkt. Ideaal te combineren met een gezin of eventueel andere baan. Je begeleidt bij alle voorkomende groepswerkzaamheden op het woonhuis. Samen met je collega’s draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van de bewoners. Voor de meeste bewoners is overzicht, duidelijkheid en rust belangrijk en daar speel je dus een belangrijke rol in. Lijkt een baan als begeleider binnen de gehandicaptenzorg jou wat? Ben je graag buiten, op het prachtige Texel, en wil je samenwerken met een team van gemotiveerde collega’s? Hier doe je er écht toe, dus solliciteer snel!

  De Novalishoeve is onderdeel van de Raphaëlstichting, een antroposofische zorgaanbieder in Noord- en Zuid-Holland. We begeleiden mensen met psychische/psychiatrische problematiek, gedragsproblematiek en/of een verstandelijke beperking.

  Wij bieden jou:

  • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 35. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2110 en €3009 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
  • Een flexibel contract, waarbij jij bepaalt wanneer je werkt.
  • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
  • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
  • Een leuke baan, waarin een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.
  • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.

  Wij vragen:

  • Een collega met een afgeronde mbo-3 opleiding richting MMZ, pedagogiek of een soortgelijke opleiding.
  • Een flexibele beschikbaarheid.
  • Aantoonbare ervaring met het werken in de gehandicaptenzorg of met het geven van begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de begeleidingshulpvraag en biedt structuur en veiligheid.
  • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid dit te leren.
  • Communicatieve vaardigheden: jij staat stevig in je schoenen, weet op een fijne manier te communiceren met je collega’s en bewoners. Op die manier kun jij je goed verbinden met onze cliënten.
  • Een collega die kan reflecteren op zijn/haar eigen handelen en op dat van een ander. Als team willen we groeien en daarbij is feedback en leren van ons eigen handelen ontzettend belangrijk.

  Interesse?

  Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.

  Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter Judith Hamers. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl of per whatsapp via 06-38298406.

  Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

  Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Lees verder →
 • Persoonlijk Begeleider

  ‘Een baan waar ik echt van betekenis kan zijn! Op de Noorderhoeve kan ik bijdragen aan de levenskwaliteit van onze bewoners op de boerderij. De boerderij vormt de basis, waarvan uit we werken en leven. Fijn om daar onderdeel van te kunnen zijn’

  Wat ga je doen?

  De Noorderhoeve is een zorgboerderij aan de duinrand van Schoorl. Hier bieden we dagbesteding en woon-werkplekken aan mensen met een langdurige zorgvraag. De Noorderhoeve heeft 2 kleinschalige woonhuizen met ruimte voor in totaal 17 bewoners met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische zorgvraag. Als persoonlijk begeleider bij Noorderhoeve werk je in het woonhuis van de zorgboerderij. Jij werkt en staat hierbij zelfstandig op de groep. Dat betekent enerzijds dat je veel vrijheid hebt in de manier waarop jij de bewoners begeleidt. Het vraagt anderzijds van jou dat je goed vooruitdenkt en kan anticiperen op wat komen gaat. Jij biedt een veilige en vertrouwde woonsituatie waarbij de ontwikkeling van iedere bewoner centraal staat. Het is belangrijk dat je kunt aansluiten bij het dagelijks leven van de cliënten en aandacht hebt voor het welbevinden van iedere bewoner. Verder onderhoud jij contact met het netwerk van de bewoners en rapporteert dagelijks de gang van zaken in het elektronisch cliëntendossier.

  De bewoners werken overdag op de boerderij, in de stallen bij het melkvee of bijvoorbeeld in de tuin. Door het contact met de dieren, planten en de natuur op de boerderij kunnen de bewoners bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en levert hen dit nieuwe kansen op in de maatschappij. Jij kunt de boerderij therapeutisch inzetten, wanneer één van de bewoners bijvoorbeeld onrustig is. Naast dat we werken en wonen, leven we ook van de boerderij. De kaas op het brood of de groenten die wij bereiden komt van onze eigen boerderij. Vanaf 15:00 zijn de cliënten klaar met werken en komen ze weer naar het woonhuis waar jij aanwezig bent. Je zorgt voor een prettige en huiselijke sfeer op de groep, waarbij iedereen zich fijn en veilig voelt. We ondersteunen de cliënten altijd in hun mogelijkheden. Wij kijken naar wat ze wel kunnen, in plaats van naar de beperkingen. Iedereen kan zijn wie hij is, jij dus ook!

  Wij bieden jou:

  • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 40. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2236 en €3154 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
  • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
  • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
  • Een leuke baan, waarin je veel zelfstandigheid hebt!
  • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.

   Wij vragen:

  • Een collega met een afgeronde mbo-4 opleiding richting MMZ, pedagogiek of een soortgelijke opleiding.
  • Een beschikbaarheid van minimaal 24 uur per week. Je draait mee in ons rooster en komt te werken van maandag tot en zondag tussen 7:00 uur en 22:00 uur. De ochtenddienst is van 7:00-10:00, de avonddienst start om 15:00 uur en eindigt om 22:00. Overdag zijn de cliënten naar de dagbesteding en ’s nachts is er een slaapwacht aanwezig.
  • Ervaring met het geven van begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische zorgvraag is een pre. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de begeleidingshulpvraag en biedt structuur en veiligheid.
  • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid dit te leren.
  • Jij staat stevig in je schoenen: je staat alleen op de woongroep, en dat betekent dat jij in staat moet zijn om overzicht te houden, ook wanneer de dag net even anders loopt dan gepland.
  • Je hebt een fijne manier van communiceren, met zowel je collega’s als de bewoners.

  Interesse?

  Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en wil je graag deel uitmaken van het team? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.

  Heb je vragen over deze vacature? Stel ze dan aan onze recruiter Judith Hamers. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl of per whatsapp via 06-38298406.

  Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

  Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Meer weten over de Noorderhoeve? Check dan deze website: https://www.raphaelstichting.org/noorderhoeve/

   

   

   

  Lees verder →
 • Toekomst Rudolf Steiner Zorg

  Update – woensdag 28 september
  Op woensdag 28 september zijn de medewerkers en verwanten van de V&V-zorg bij Rudolf Steiner Zorg in een informatiebijeenkomst bijgepraat over de huidige stand van zaken. Op maandag 3 oktober praten we de medewerkers en verwanten bij de van de VG-zorg. Vervolgens worden in de week van 3 oktober de vragen en antwoorden over dit onderwerp op deze website aangevuld en geactualiseerd.

  (Aanvullend op het verslag van 27 juni kunnen we vermelden dat Lievegoed (VG) de intentieverklaring met twee maanden heeft verlengd)

  Vraag en antwoord
  Veelgestelde vragen en antwoorden rondom de toekomst van Rudolf Steiner Zorg kunt u hieronder nalezen. Dit overzicht wordt geactualiseerd op basis van de voortgang en ontwikkelingen in dit traject.

  Bekijk de veelgestelde vragen & antwoorden (versie 7 juli)

  Achtergrond
  Sinds 2006 is Rudolf Steiner Zorg in Den Haag onderdeel van de Raphaëlstichting. Dagelijks bieden onze collega’s hier betrokken en liefdevolle zorg aan bewoners. Momenteel zijn we ons aan het oriënteren op de mogelijkheden of en op welke manier andere zorgorganisaties de zorgactiviteiten van Rudolf Steiner Zorg in Den Haag kunnen continueren.

  Om medewerkers en verwanten in een vroeg stadium te blijven betrekken, zijn zij afgelopen maanden op de hoogte gehouden per brief en tijdens informatiebijeenkomsten.

  —————————————————————————————————

  Lees verder →
 • Zorgboerderij De Noorderhoeve sluit aan bij de Raphaëlstichting

  Op Duinweg 125 in Schoorl ligt zorgboerderij De Noorderhoeve (onderdeel van Stichting De Linde). De Raphaëlstichting en De Noorderhoeve werken al jaren samen op meerdere vlakken. De gemeenschappelijke antroposofische inspiratiebron zorgt voor een stevige verbinding. Sinds medio 2020 zijn onze banden sterk aangehaald. Bovendien maakt de ligging, we zijn immers buren, het samenwerken makkelijk. Dit bevalt dusdanig goed dat De Noorderhoeve en De Raphaëlstichting zich voor de toekomst met elkaar willen verbinden. Voor een duurzamere toekomst, voor zowel de cliënten als voor de bedrijfsvoering van de organisatie.

  Meerwaarde
  Het leer-werkbedrijf De Noorderhoeve is een mooie aanvulling in het palet van diensten van de Raphaëlstichting. Het is fijn dat we de kennis en kunde op het gebied van biologisch dynamisch boeren, zorgen én vermarkten nog meer kunnen versterken. Tegelijkertijd biedt de visie van de Raphaëlstichting ruimte voor een inhoudelijk eigen en lokaal karakter van de plek en aard van werkzaamheden op De Noorderhoeve.

  Fusie
  Met ingang van 2021 zijn de Raphaëlstichting en Stichting De Linde bestuurlijk gefuseerd. Per 1 januari 2022 is ook de juridische fusie een feit. Dit betekent dat Stichting De Linde onderdeel is van de Raphaëlstichting.

  Van harte welkom fijne collega’s en cliënten van De Noorderhoeve!

  Lees verder →
 • Hulp bij zwemmen voor kinderen van het kinderdagverblijf

  Voor het wekelijkse zwemuurtje zijn wij op zoek naar een vrijwillig(st)er die zin heeft om mee te helpen. Je gaat hierbij samen met collega’s op pad naar het zwembad.

  De kinderen van de Appelboom kunnen vooral hulp gebruiken bij het aan- en uitkleden in het zwembad en begeleiding onderweg.

  Wij zoeken iemand met geduld, tact, enthousiasme en de juiste dosis zelfstandigheid.

  Contact
  Lijkt het je wat? Of wil je meer informatie, bijvoorbeeld over de cursus voor vrijwilligers?

  Neem dan contact op met onze vrijwiligerscoördinator: vrijwilligers@midgard.nl

  Lees verder →