• Kwaliteitsrapport & Jaarverslag 2020

  In een jaar waarin de wereld op een bepaalde manier tot stilstand kwam en er adembenemend mooie luchten waren zonder vliegtuigstrepen. Waarin de jaarwisseling ingetogen gevierd werd zonder knallen en vuurpijlen. Maar ook een jaar waarin er door iedereen ongelooflijk hard is gewerkt. In dat jaar werd de veerkracht van eenieder soms tot het uiterste op de proef gesteld, door angst, verdriet of onzekerheid rondom de ineens veel minder maakbare wereld.

  Voor het jaar 2020 waren er mooie projecten gepland en was er het voornemen om op vele terreinen in dialoog met alle betrokkenen verder te gaan op de ingeslagen weg. Vooral goed luisteren… naar cliënten, medewerkers en verwanten en proberen om iedereen aan tafel te krijgen als het om belangrijke besluitvorming gaat. Hoe anders kan het lopen!

  Klik hier voor het Kwaliteitsrapport & Jaarverslag 2020.

  Lees verder →
 • Online bewonersconferentie groot succes!

  (26 mei 2021)

  De landelijke bewonersconferentie die dit jaar online plaatsvond vanwege Corona was een groot succes. Zo’n 80 – 100 bewoners van antroposofische zorgaanbieders uit Nederland en België zagen een wervelende show met zang, filmpjes en een quiz, gepresenteerd vanuit de Hieramzaal van Midgard.

  Onderdeel van de show waren leuke filmpjes van de Reiziger. In het ene filmpje zie je hoe je een bananencake kunt maken en in het andere filmpje laten Franke, Serene en Daniël zien waar de deelnemers aan de conferentie in 2022 gehuisvest gaan worden.

  De Rijzende kok
  Rondleiding Dopersduin

  Klik hier voor het programma met het Midgardlied en het recept van de bananencake.

  Lees verder →
 • Uitnodiging voor het online afscheid van Remco Bakker

  De Raphaëlstichting neemt afscheid van Remco Bakker. Remco was 9 jaar met hart en ziel als bestuurder aan de Raphaëlstichting verbonden.

  Vrijdagmiddag 16 april van 14.30 – 16.00 uur wordt er een online afscheid gestreamd.
  U bent uitgenodigd om de livestream te volgen via deze link.

  Digitaal gastenboek
  Wilt u een boodschap voor Remco achterlaten? Dat kan! Gebruik daarvoor het digitale gastenboek.

  Klik hier voor de uitnodiging (pdf).

  Lees verder →
 • Remco Bakker vertrekt als bestuurder bij de Raphaëlstichting

   

   

  Remco Bakker, voorzitter raad van bestuur van de Raphaëlstichting, gaat na negen jaar met hart en ziel verbonden te zijn geweest aan de stichting, een nieuwe uitdaging aan bij het CIZ als lid raad van bestuur.

  > klik hier voor het persbericht

  Lees verder →
 • Jaarverantwoording 2019

  Ook dit jaar is er één document geschreven voor het kwaliteitskader en alle verantwoording: het integraal kwaliteitsrapport 2019.

  Het is een rapport voor de hele Raphaëlstichting waarin we inzage geven in ons vermogen om het juiste te doen voor de mensen die wij ondersteunen. Het kwaliteitsrapport geeft een weergave van het proces dat door het jaar heen is gelopen met alle betrokkenen.

  Gekozen is met name beschrijvingen op te nemen waarin een lerend proces zichtbaar is. Dit past bij de (be)sturingsfilosofie van de Raphaëlstichting waarin luisteren als kwaliteitsopgave en in verbinding sturen op leren en ontwikkelen, centraal staan.

  Bewonersversie
  Als bewonersversie is er een filmpje gemaakt waarin Karin vertelt over hoe er aan verbetering van de communicatie met Wesly is gewerkt (zie onderaan deze pagina). Wesly woont op Midgard en is lid van de Centrale Cliëntenraad Cliënten. Hij had het punt over de communicatie met bewoners die zich moeilijk kunnen uiten – zoals hijzelf – ingebracht.

  Kwaliteitsrapport – Publieksversie
  Kwaliteitsrapport – Het Rapport
  Kwaliteitsrapport – Verdiepende rapportages
  Financiële Jaarverslaggeving

  Kwaliteitsrapport – bewonersversie – film
  (voor de rechtstreekse link naar YouTube, klik hier)

  Klik hier voor het Nieuwsbrieven archief.

  Lees verder →
 • Annemarie Zuidweg – nieuw lid raad van bestuur

   

  De Raphaëlstichting is verheugd Annemarie Zuidweg als nieuw lid van de raad van bestuur te hebben kunnen aantrekken. Samen met voorzitter Remco Bakker gaat zij per 6 mei a.s. het bestuur van de Raphaëlstichting vormen.

  Annemarie heeft veel ervaring in de gezondheidszorg. Zij werkte ondermeer als projectleider Transities bij Stichting Amstelring en sinds 2015 als regiomanager bij Ons Tweede Thuis, waar zij tot eind april nog verantwoordelijk is voor de zorg, kwaliteit, HR en financiën van ruim 40 locaties voor mensen met een verstandelijke beperking, ASS en NAH.

  Haar ruime werkervaring, enthousiasme en haar vermogen om mensen te verbinden, geven ons veel vertrouwen voor de toekomst. Wij kijken dan ook uit naar haar komst.

  C.M.M. (Tanja) Ineke
  Voorzitter raad van toezicht

  Lees verder →
 • Interview Bestuursvoorzitter Remco Bakker in bundel RVS

  De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) brengt aan het einde van ieder jaar een kerstbundel uit. Dit jaar was het thema: ‘Zorgen voor Morgen’.

  Een bundel met een stevig ‘Raphaëlstichting-tintje’. Zo is er een interview in opgenomen met bestuursvoorzitter  Remco Bakker en tekende huisdrukker SpringerUit voor het drukwerk.

  Voor het gehele interview, klik hier

  Citaten uit het interview:
  “Ik denk dat we het begrip ‘zorg’ veel meer zullen gaan zien als iets van ons allemaal en dus niet een activiteit die je bij één organisatie kunt neerleggen, bij een ziekenhuis of een andere zorgaanbieder. Het is een maatschappelijk vraagstuk waarin ook de vraag past: wat kan ik als buurtbewoner bijdragen? Of als sportclub bijvoorbeeld?
  (-)
  “Zorg vanuit medemenselijkheid gaat naar mijn overtuiging een belangrijk onderdeel worden van het nieuwe systeem waarnaar we onderweg zijn. Niet alleen omdat we het anders niet meer kunnen betalen, maar ook omdat het een gevoel en een waarde aanspreekt, die in ieder van ons zit. We willen intrinsiek voor elkaar zorgen, maar we hebben dat de afgelopen decennia met de beste bedoelingen bij ons vandaan georganiseerd. Nu is het zaak om dat gevoel opnieuw aan te spreken.”

  Trots!
  Zoals eerder vermeld: SpringerUit – onze huisdrukker – tekende voor het drukwerk. De drukker en de werkplaats-deelnemers hadden er hard aan gewerkt. Het resultaat was prachtig! Een afvaardiging was uitgenodigd bij de officiële uitreiking van het eerste exemplaar aan minister Hugo de Jonge. En supertrots!

  Voor het filmpje van de productie van de bundel op Drukkerij SpringerUit, klik hier

  Voor de hele bundel ‘Zorgen voor Morgen’, klik hier.

  Meer informatie op de website van RVS, klik hier.

  Lees verder →
 • Wijziging samenstelling bestuur Raphaëlstichting

  1 november 2019

  Mededeling namens de voorzitter van de Raad van Toezicht Tanja Ineke, over een wijziging in de bestuurssamenstelling van de Raphaëlstichting

  In goed onderling overleg is besloten dat Hester Buijs haar functie van lid raad van bestuur per 1 november 2019 neerlegt.

  Dit betekent dat er een vacature ontstaat in de raad van bestuur. De raad van toezicht start op korte termijn het proces van werving voor een nieuw lid van de raad van bestuur.

  Sinds de aanstelling van Hester Buijs is er bijna drie jaar verstreken en heeft zowel de Raphaëlstichting als de omgeving zich verder ontwikkeld. De Raphaëlstichting wil  daarom de tijd nemen voor de eerste stap van het proces: het met diverse betrokkenen opstellen van een profiel van de nieuwe bestuurder. Vervolgens zal de raad van toezicht de vacature openstellen.

  In de tussenliggende periode wordt de vacante positie in de raad van bestuur opgevangen, doordat de voorzitter van de raad van bestuur zich tijdelijk laat ondersteunen op inhoud en beleid. Dit betekent onder andere dat Hester Buijs tijdelijk de opdracht vervult om een aantal projecten tot een afronding te brengen. Zo kan zij haar kennis en ervaring voor de Raphaëlstichting blijven inzetten. Hester Buijs heeft aangegeven hiertoe graag bereid te zijn.

   

  Lees verder →
 • Filmpremière ‘Wij zijn Scorlewald’


  Donderdag 19 april vond op Scorlewald de feestelijke premiere plaats van ‘Wij zijn Scorlewald’, een prachtige documentaire van filmmaker Tanja Markies gebaseerd op de zes korte filmpjes die zij in opdracht maakte over de kernwaarden van de sociaal-therapeutische zorgvisie. Klik hier voor een fotoimpressie. Klik hier om de filmpjes te bekijken. Klik hier voor een trailer van de documentaire.

  Lees verder →
 • Interview Hester Buijs in AM

  In de AM (Antroposofie Magazine) staat een interview met Hester Buijs, lid Raad van Bestuur van de Raphaëlstichting. Over besturen vanuit intuïtie en oprechte aandacht. “Ik heb het volste vertrouwen dat complexe vraagstukken via oprechte aandacht en interesse opgelost kunnen worden.”

  Klik hier voor het complete interview.

  Lees verder →