Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt gemiddeld vier keer per jaar. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen, meld u dan aan, klik hier.

Klik hier voor het nieuwsbrievenarchief.

 

Nieuws

 • Elk jaar legt de Raphaëlstichting verantwoording af over de geleverde zorg. Dit jaar is er naast het volledig document, een financiële verantwoording en een samenvatting ook een filmpje gemaakt, speciaal voor cliënten.

  Wilt u het hele Kwaliteitsrapport VG/VV  lezen, klik dan hier.

  Wilt u kennisnemen van de samenvatting (de Publieksversie) klik dan hier.

  Voor de cliëntversie (het filmpje ‘Lerend en Luisterend’) klik hier.
  In dit filmpje vertelt Karin – voorzitter van de Centrale Cliëntenraad-Cliënten – hoe er eerst niet en toen wel naar haar geluisterd werd. Sanne vertelt aan Arne over de training cliëntondersteuning (en miste Arne daar een luistermomentje?) Het verhaal van werkplaatsleider Sandra illustreert hoe je kunt luisteren naar een bewoonster die niet kan spreken.

  Bent u geïnteresseerd in het Bestuursverslag (de financiële verantwoording), klik dan hier

 • ‘Oogsten op zorgboerderij – Beperking omgezet in mogelijkheden’.
  In bijlage VRIJ van de Telegraaf van zaterdag 22 september stond een mooie reportage van vijf pagina’s  over Dijkgatshoeve.

  Klik hier voor het hele artikel.

 • FIETS MEE!

  Zorgboerderij Ygdrasil, Wilgaerden, LeekerweideGroep, VrijetijdsbestedingNH en VrijwilligersNH organiseren een fietstocht langs hun locaties waar je kennis kunt maken met ouderen en mensen met een beperking. Zij zijn trots op hun woning en vinden het erg leuk om bezoekers te ontvangen en te verwennen met lekkere hapjes en drankjes. Bij Zorgtuinderij Ygdrasil mag je het verse fruit uit de bomen en struiken plukken en op hun gezellige terras opeten. Voor kinderen worden op iedere locatie leuke activiteiten georganiseerd.

  Fiets jij ook gezellig mee op 8 september met je gezin, familie, vrienden of kennissen?
  Tijd: 13:00 – 16:00 | Kosten 5,00 (volwassenen) en 2,50 (kinderen)

  Aanmelden kan via info@vrijwilligersnh.nl. Graag aantal personen en startlocatie doorgeven.

  Bellen kan naar 0229-576416

  Klik hier voor de poster
  Klik hier voor het routekaartje


 • Donderdag 19 april vond op Scorlewald de feestelijke premiere plaats van ‘Wij zijn Scorlewald’, een prachtige documentaire van filmmaker Tanja Markies gebaseerd op de zes korte filmpjes die zij in opdracht maakte over de kernwaarden van de sociaal-therapeutische zorgvisie. Klik hier voor een fotoimpressie. Klik hier om de filmpjes te bekijken. Klik hier voor een trailer van de documentaire.

 • In de AM (Antroposofie Magazine) staat een interview met Hester Buijs, lid Raad van Bestuur van de Raphaëlstichting. Over besturen vanuit intuïtie en oprechte aandacht. “Ik heb het volste vertrouwen dat complexe vraagstukken via oprechte aandacht en interesse opgelost kunnen worden.”

  Klik hier voor het complete interview.


 • Haarlem, 6 november 2017

  Vanaf januari 2017 schreef Volkskrant-sportjournalist Willem Vissers een wekelijkse column over zijn meervoudig gehandicapte zoon Samuel. Samuel is geboren met het zeldzame Kleefstra-syndroom. Hij verblijft overdag op het kinderdagcentrum Rozemarijn in Haarlem.
  De eerste exemplaren van de gebundelde columns werden tijdens een feestelijke boekpresentatie op Rozemarijn overhandigd aan een aantal ouders waarvan het kind – in de dertien jaar dat Samuel op Rozemarijn verblijft – is overleden. Eén van de columns – ‘Een beeld met bronzen vleugels’, over een monument voor de overleden kinderen van het kinderdagcentrum en het woonhuis – heeft hun verlies als onderwerp.
  De bundel ‘Samuel – kroniek van een ongewoon gezin’ is uitgegeven bij Lebowski Publishers.
  Een deel van de opbrengst heeft Willem Vissers geschonken aan Rozemarijn voor de aanschaf van een speciale fiets.

  > artikel NHDagblad 7 november – ‘Samuel geeft veel liefde’, klik hier

 • 22 September vond de 10e editie van de SDB Zorgmarathon plaats. De Zorgmarathon is een estafetteloop voor medewerkers en bestuurders uit de zorg. Het Raphaëlteam liep mee. En hoe! Meedoen is belangrijk, maar de prestaties mochten er dit jaar ook zijn. De totale ‘team-tijd’ was ver boven het gemiddelde en één loper excelleerde met een 3e individuele tijd!

 • In de brochure van de gemeente Amsterdam ‘Ontwikkelen met lef’  zijn inspirerende voorbeelden te lezen van resultaatgericht werken op het gebied van WMO. Op de voorkant Marike Brekelmans en Dave Tijssens (afbeelding). Op p. 30 – 34 het verhaal van Iambe. “Bij ons ruikt het niet naar zorg, maar naar appeltaart en versgebakken brood. Onze deelnemers zijn bakkers.”
  > brochure
  > verhaal Iambe
  > alle verhalen 
  > nieuwsbrief Wegwijs in de WMO gemeente Amsterdam

   

 • Het verhaal van Gregory
  Gregory is gekozen als boegbeeld van de campagne ‘Beschut Werk’ van het Ministerie van SZW die in augustus van start is gegaan. Op de website van het ministerie is een filmpje te zien waarin hij zijn verhaal vertelt. Gregory was eerst deelnemer bij Iambe, maar sinds kort is hij bij de bakkerij in loondienst.> filmpje  | poster | met Jetta Klijnsma op de foto

 • Remco Bakker
  Remco Bakker, voorzitter Raad van Bestuur van de Raphaëlstichting, heeft met goed gevolg een accreditatietraject doorlopen bij NVZD, de vereniging van bestuurders in de zorg. In het traject wordt getoetst of bestuurders actief werken aan hun vakontwikkeling en beschikken over zelfreflectief vermogen. Voor meer informatie over het accreditatietraject, klik hier.