Rudolf Steiner Zorg in Den Haag biedt zorg aan ouderen met een intensieve zorgvraag en aan ouderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Rudolf Steiner Zorg is HKZ-gecertificeerd en maakt deel uit van de Raphaëlstichting.

In een kleinschalige woonomgeving is ruimte voor persoonlijke aandacht waardoor we ons motto ‘Zorg van mens tot mens’ invulling kunnen geven. Samen met u proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten op uw vraag en kunt u ons altijd vrijblijvend benaderen voor een plek in ons huis.

Voor onze medewerkers is de persoonlijkheid van de bewoner leidend en niet zijn beperking.
Op twee locaties in Den Haag bieden we zorg aan ouderen met een intensieve zorgindicatie. Op een derde locatie wonen mensen met een verstandelijke beperking. Ook kunt u bij ons terecht voor dagbesteding.

Normaliter worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar ook externe bezoekers bij aanwezig kunnen zijn. In verband met de maatregelen rondom het corona-virus is dat momenteel niet mogelijk. U bent natuurlijk van harte welkom voor een rondleiding op afspraak.

Zorgzwaarte
Rudolf Steiner Zorg levert zorg aan cliënten met een indicatie voor verblijf of dagbesteding op basis van:

  • Zorg In Natura (ZIN)
  • Persoons Gebonden Budget (PGB)
  • Contractzorg (onderaanneming)
  • Zorgverzekeringswet (ELV)

Verpleeghuiszorg en wonen VG
Rudolf Steiner Zorg levert zorg aan cliënten met de volgende indicaties:

  • ZZP VG 3, 4, 5, 6, en 8.
  • ZZP V&V 4,5,6,7,8,en 9B.
  • LG 4 en 5 zonder dagbesteding (deze indicatie is van toepassing op de V&V en de VG zorg)

Voor omschrijvingen van de diverse indicaties voor wonen en voor de zorgovereenkomst, klik hier.

Dagbesteding
Rudolf Steiner Zorg levert dagbesteding op grond van een indicatie BG-GRP (begeleiding in groepsverband). Dagbesteding wordt het gehele jaar geboden.

Eerstelijns Verblijf
De eerstelijnsverblijf wordt gefinancierd door de zorgverzekeraars. Rudolf Steiner Zorg maakt waar nodig met alle zorgverzekeraars financiële afspraken voor een jaarbudget. Binnen het afgesproken jaarbudget kan de zorg door Rudolf Steiner Zorg worden gedeclareerd bij de verzekeraar.
Als het maximum van het budget van een zorgverzekeraar in zicht komt kunnen we geen cliënten van deze zorgverzekeraar meer aannemen. We onderhandelen met de zorgverzekeraar om voldoende budget te krijgen.

Heeft u vragen over de zorg- en dienstverlening van de Raphaëlstichting, of heeft u vragen over uw aanmelding? Neem dan rechtstreeks contact op met de zorgbemiddelaar van Rudolf Steiner Zorg, Gertje van Heeswijk, voor een persoonlijke advies.
Zij kan u ook voorlichten over het aanvragen van een indicatie.
U kunt Gertje van Heeswijk als volgt bereiken:

Aanvullende diensten en Antroposofische Meerzorg

Waskosten privékleding
Onze bewoners kunnen indien gewenst gebruik maken van een wasserij voor persoonlijke was. De kosten worden rechtstreeks doorberekend.

Rudolf Steiner Zorg is een antroposofische zorginstelling. Wij bieden alle faciliteiten die vallen onder de Wet Langdurige Zorg en die passend zijn bij de desbetreffende zorgindicatie.
Vanuit onze antroposofisch identiteit bieden wij meer.

Euterpe
Iedere nieuwe bewoner van Rudolf Steiner Zorg kan vrijblijvend kennis te maken met de verschillende antroposofische therapieën. Op deze manier kan men kostenloos b.v. onze Muziektherapie, Kunstzinnige therapie en Uitwendige therapie ervaren. Naderhand is het mogelijk om de behandeling voort te zetten. Onze Specialist Ouderengeneeskunde zal hierin adviseren en kan indien gewenst een antroposofische therapie voorschrijven, sommige verzekeraars vergoeden de kosten hiervan.