Rudolf Steiner Zorg in Den Haag biedt zorg aan ouderen met een intensieve zorgvraag en aan ouderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Rudolf Steiner Zorg is HKZ-gecertificeerd en maakt deel uit van de Raphaëlstichting.

In een kleinschalige woonomgeving is ruimte voor persoonlijke aandacht waardoor we ons motto ‘Zorg van mens tot mens’ invulling kunnen geven. Samen met u proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten op uw vraag.

Voor onze medewerkers is de persoonlijkheid van de bewoner leidend en niet zijn beperking.
Op twee locaties in Den Haag bieden we zorg aan ouderen met een intensieve zorgindicatie. Op een derde locatie wonen mensen met een verstandelijke beperking. Ook kunt u bij ons terecht voor dagbesteding.
Een bezoek aan een culturele activiteit is een mooie gelegenheid met ons kennis te maken. Maar u kunt natuurlijk ook een rondleiding aanvragen.

Zorgzwaarte
Rudolf Steiner Zorg levert zorg aan cliënten met een indicatie voor verblijf of dagbesteding op basis van:

  • Zorg In Natura (ZIN)
  • Persoons Gebonden Budget (PGB)
  • Contractzorg (onderaanneming)
  • Zorgverzekeringswet (ELV)

Verpleeghuiszorg en wonen VG
Rudolf Steiner Zorg levert zorg aan cliënten met de volgende indicaties:

  • ZZP VG 3, 4, 5, 6, en 8.
  • ZZP V&V 4,5,6,7,8,en 9B.
  • LG 4 en 5 zonder dagbesteding (deze indicatie is van toepassing op de V&V en de VG zorg)

Voor omschrijvingen van de diverse indicaties voor wonen en voor de zorgovereenkomst, klik hier.
Voor het profiel personeelssamenstelling, klik hier.

Dagbesteding
Rudolf Steiner Zorg levert dagbesteding op grond van een indicatie BG-GRP (begeleiding in groepsverband). Dagbesteding wordt het gehele jaar geboden.

Voor omschrijvingen van de diverse indicaties en voor meer informatie over de zorgovereenkomst , klik hier
Voor het profiel personeelssamenstelling, klik hier.

Eerstelijns Verblijf
Waar bent u verzekerd? De eerstelijnsverblijf wordt gefinancierd door de Zorgverzekeraars. Rudolf Steiner Zorg maakt waar nodig met alle zorgverzekeraars financiële afspraken voor een jaarbudget. Binnen het afgesproken jaarbudget kan de zorg door Rudolf Steiner Zorg worden gedeclareerd bij de verzekeraar.
Als het maximum van het budget van een zorgverzekeraar in zicht komt kunnen we geen cliënten van deze zorgverzekeraar meer aannemen. We onderhandelen met de zorgverzekeraar om voldoende budget te krijgen.

Heeft u vragen over de zorg- en dienstverlening van de Raphaëlstichting, of heeft u vragen over uw aanmelding, neem dan contact op met de afdeling zorgbemiddeling op het centraal bureau van de Raphaëlstichting of rechtstreeks met Rudolf Steiner Zorg in Den Haag voor een persoonlijke advies.
De medewerker kan u ook voorlichten over het aanvragen van een indicatie.
U kunt de medewerker als volgt bereiken:
• Op telefoonnummer 072-509 90 00
• Per email (bijvoorbeeld voor een terugbelverzoek): zorgbemiddeling@raphaelstichting.nl.
• Op telefoonnummer Rudolf Steiner Zorg 070-3068306

In- en uitsluitingscriteria
Bij het maken van een juiste match tussen de vraag van de cliënt en het aanbod op Rudolf Steiner Zorg worden ook locatie-specifieke inclusie- en exclusiecriteria gebruikt
Ook cliënten met sectorvreemde ZZP’s kunnen eventueel worden opgenomen. Voor bewoners met een psychogeriatrische aandoening en voor bewoners met een verstandelijke beperking is er de mogelijkheid voor kleinschalig wonen.

Klik hier voor het document in- en uitsluitingscriteria V&V.
Klik hier voor het document in- en uitsluitingscriteria VG.

Jaarlijks worden er met Zorgkantoor Haaglanden afspraken over het aantal ZZP’s gemaakt.

Aanvullende diensten en Antroposofische Meerzorg

Waskosten privékleding
Onze bewoners kunnen indien gewenst gebruik maken van een wasserij voor persoonlijke was. De kosten worden rechtstreeks doorberekend. De ervaring is dat de kosten daarvan rond de Eur. 90,- per maand bedragen.

Vrijwillige Eigen Bijdrage Antroposofische Zorg
Rudolf Steiner Zorg is een antroposofische zorginstelling. Wij bieden alle faciliteiten die vallen onder de Wet Langdurige Zorg en die passend zijn bij de desbetreffende zorgindicatie.
Vanuit onze antroposofisch identiteit bieden wij meer. Klik hier voor de bijlage ‘Eigen bijdrage antroposofische zorg’ waarin wordt uitgelegd wat dit inhoudt. Voor deze extra’s binnen onze antroposofische zorg, wordt een vrijwillige eigen bijdrage gevraagd van Euro 35,- per maand per bewoner.

Euterpe
Iedere nieuwe bewoner van Rudolf Steiner Zorg kan vrijblijvend kennis te maken met de verschillende antroposofische therapieën. Op deze manier kan men kostenloos b.v. onze Muziektherapie, Kunstzinnige therapie en Uitwendige therapie ervaren. Naderhand is het mogelijk om de behandeling voort te zetten. Onze Specialist Ouderengeneeskunde zal hierin adviseren en kan indien gewenst een antroposofische therapie voorschrijven.