Certificaten voor deelnemers De Otter

Op 26 januari was het groot feest bij korenmolen de Otter. De deelcertificaten ‘op tijd komen’ en ‘omgaan met ziekte en tegenslag’ voor de praktijkopleiding assisitent winkelbediende en assistent bakker werden door de trotse werkplaatsleiders Baltus en Anna Houkema uitgereikt. Alle deelnemers waren geslaagd!

Ryan is blij met het deelcertificaat. “Op tijd komen was in het begin wel eens een probleem, want ik kon moeilijk mijn bed uitkomen. Dat gaat nu veel makkelijker. Al moet ik zeggen dat ik over het algemeen best wel op tijd kwam, hoor. Dat hoort er nu eenmaal bij als je werkt.

Toen ik ging werken aan de module ‘omgaan met ziekte en tegenslag’ werd ik net geopereerd aan mijn teen. Dat was dus wel een goeie oefening omdat ik toen regelmatig moest bellen over hoe het ging. En daar gaat het om: dat je regelmatig wat van je laat horen. En dat je zelf het initiatief daarvoor neemt.”

Wat vind je van de opleiding?
“Ik wilde al heel lang een opleiding volgen, maar door mijn beperking is het niveau te hoog. Deze opleiding is speciaal voor mensen met een beperking gemaakt en daar ben ik wel blij mee. Straks gaan we werken aan het deelcertificaat hygiëne. Heel belangrijk natuurlijk!”