Artaban

Rudolf Steiner Zorg biedt op deze locatie kleinschalig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners van deze groepen kunnen in leeftijd verschillen. De zorgvraag kan per bewoner heel anders zijn. Hierdoor kan iedere bewoners iets speciaals voor de andere bewoner betekenen.
Het eigen appartement biedt de mogelijkheid om je even terug te trekken. Het appartement kan helemaal naar eigen wens worden ingericht en wordt zo veel mogelijk zelf schoon gehouden. Er is een kleine kitchenette en een ruime douche en toiletcombinatie.
DSC_0071
Het accent van het leven bij Artaban ligt in de huiskamer en de woonkeuken omdat wij veel waarde hechten aan gemeenschapsvorming. Zo kan er een beroep worden gedaan op de sociale ontwikkeling van iedereen. Bovendien vinden we het ook heel gezellig om samen dingen te doen.
‘s Avonds worden er vaak spelletjes gedaan of als het weer het toelaat een wandeling gemaakt.
Wij koken de warme maaltijd zelf. Wie kan helpen, helpt hierbij mee en wie thuis komt van zijn werk kan na het tafel dekken genieten van een verse biologische maaltijd.

Bij Artaban werkt een team van begeleiders die allen ervaring hebben in de gehandicaptenzorg. Het uitgangspunt van hun begeleiding is de individuele ontwikkeling van de bewoner.
 Wij kijken verder dan de beperking en doen meer dan alleen waken over iemands fysiek en psychisch welzijn. Het gaat om het vinden en benutten van individuele ontwikkelingsmogelijkheden van onze bewoners.

Op al onze locaties werken wij aan het cultureel leven. Het vieren van de jaarfeesten is een belangrijk onderdeel hierin.


 
Artaban 
Artaban
Artaban en De Es zijn gevestigd in een twee woonhuizen aan de Rusthoekstraat.

Rudolf Steiner Zorg Tobiashuis
Tobiashuis / De Linde

Mensen met een verstandelijke beperking die in de ouderdomsfase komen, hebben soms andere aandacht nodig dan voorheen. Zo ben je met “pensioen” maar wil je nog wel een gezellige passende daginvulling hebben. Deze daginvulling wordt geboden in de eigen woongroep maar er kan ook gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten en activiteiten die op de Nieuwe Parklaan worden geboden. Zo zijn er heerlijke terrassen om bij mooi weer buiten te zijn en staat in het Petit Cafe de koffie de hele dag klaar.
Door de ouderdom zijn er dikwijls ook medische zaken die extra aandacht vragen. De specialist ouderengeneeskunde zal hierin ondersteunen en beschikbaar zijn.

Op de Linde zijn elf een-persoonskamers. Deze kunnen worden ingericht met eigen spullen. Daarnaast is en een gezellige huiskamer en via de tuindeur sta je direct op het prachtige terras.

Het team van de Linde is zowel gespecialiseerd in de VG-zorg alswel in de ouderenzorg. Hun inzet is erop gericht om een gezellige, sfeervolle en veilige woonomgeving te bieden voor de bewoners.