Bundel ‘Samuel’ gepresenteerd op Rozemarijn

6 november – Vanaf januari 2017 schreef Volkskrant-sportjournalist Willem Vissers een wekelijkse column over zijn meervoudig gehandicapte zoon Samuel. Samuel is geboren met het zeldzame Kleefstra-syndroom. Hij verblijft overdag op het kinderdagcentrum Rozemarijn in Haarlem.
De eerste exemplaren van de gebundelde columns werden tijdens een feestelijke boekpresentatie op Rozemarijn overhandigd aan een aantal ouders waarvan het kind – in de dertien jaar dat Samuel op Rozemarijn verblijft – is overleden. Eén van de columns – ‘Een beeld met bronzen vleugels’, over een monument voor de overleden kinderen van het kinderdagcentrum en het woonhuis – heeft hun verlies als onderwerp.
De bundel ‘Samuel – kroniek van een ongewoon gezin’ is uitgegeven bij Lebowski Publishers.
Een deel van de opbrengst heeft Willem Vissers geschonken aan Rozemarijn voor de aanschaf van een speciale fiets.

> artikel ‘Samuel geeft veel liefde’, NHDagblad

Raphaëlstichting sluit samenwerkingsovereenkomst met Stichting ZilverEsdoorn

Samenwerkingsovereenkomst met ZilverEsdoorn

Op 14 maart ondertekenden de Raphaëlstichting en Stichting ZilverEsdoorn een samenwerkingsovereenkomst.  ZilverEsdoorn is een particulier initiatief van ouders die voor hun kinderen (jongvolwassenen die voor een deel logeren en werken op Rozemarijn) een huis hebben gekocht in Hoofddorp. Medewerkers van Rozemarijn gaan de zorg leveren. Het huis wordt momenteel aangepast aan de nieuwe bestemming. Er is nog plek voor vier nieuwe bewoners (zie: www.zilveresdoorn.nl). Op de foto vooraan: Remco Bakker, voorzitter Raad van Bestuur Raphaëlstichting en Ali Kinsbergen, voorzitter Stichting ZilverEsdoorn. > Klik hier voor een artikel over dit initiatief in het Haarlems Dagblad (jan. 2017)

Schermafbeelding 2017-02-27 om 12.09.18

Het Dr. C.J. Vaillantfonds schenkt Ferm Rozemarijn 10.000 euro!

De Landelijke Vereniging Crematoria (LVC) heeft vanuit hun Dr. C.J. Vaillantfonds 10.000 euro geschonken aan Ferm Rozemarijn voor het project ‘Samen leven, samen koken’.
Het bedrag zal worden gebruikt voor de verbouwing van de veel te kleine keuken, waardoor jongeren (en begeleiders) de gelegenheid krijgen om samen de maaltijden te bereiden. Een fantastisch bijdrage waar de bewoners en medewerkers enorm blij mee zijn. De keuken zal in april in gebruik worden genomen.

Volg ook onze Facebook pagina.