Rozemarijn biedt dagactiviteit aan kinderen en jongvolwassenen op diverse locaties in Haarlem.
In september 2020 gaat een nieuwe werkplaats van start: Kruidenmijn. > lees meer

 

Dagbesteding voor kinderen – locatie Laan van Angers

 

Introductiefilmpje over ons kinderdagcentrum, klik hier.

Kinderdagcentrum Rozemarijn is een antroposofisch kinderdagcentrum voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Bij Rozemarijn gaan we uit van de mogelijkheden van het kind. leder kind heeft talenten en kwaliteiten en de wil om zich te ontwikkelen. Dat proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen en zichtbaar te maken.

Op het kinderdagcentrum leren we samen, en maken we samen plezier. Door verschillende activiteiten aan te bieden, zoals: zwemmen, muziek, koken, knutselen, de hammam en nog veel meer! Ieder kind heeft naast gezamenlijke de activiteiten een individueel werkdoel.
Het kinderdagcentrum biedt een therapeutisch leerprogramma voor kinderen van in principe 0-18 jaar. Onze groepen bestaan uit zes à zeven kinderen met twee begeleiders. De begeleiders krijgen ondersteuning van stagiaires en/of vrijwilligers.

Naast alle activiteiten is er voor elk kind ook ruimte voor diverse therapieën, zoals fysiotherapie, muziektherapie, logopedie en inwrijvingen. Verder zijn er een orthopedagoog, ergotherapeut, antroposofisch verpleegkundige en een kunstzinnige therapeut beschikbaar.
Kinderdagcentrum Rozemarijn is vijf dagen in de week open van 9.00-15.15 uur, ook in de schoolvakanties.

Dagbesteding voor jongvolwassenen
Studio Rozemarijn (werkplaatsencentrum)
Santé Rozemarijn (bakkerij)
Rozemarijn Overland (tuinderij)
Green Canteen (schoolkantine)
Rozemarijn werken in de tuin
Vind je het leuk om te werken met hout (filmpje), of textiel (filmpje)? Hou je van koken? Of werk je liever in de buitenlucht in de tuin? Op drie locaties (aan de Belgiëlaan en Tennispad in Haarlem én de Camplaan in Heemstede) bieden we al deze werkzaamheden. In overleg met je begeleider wordt gekeken naar je mogelijkheden. En die zijn er volop! Wie weet vind je het leuk om in de Green Canteen van de vrijeschool te gaan werken. Dan kun je bij ons al ervaring opdoen met het smeren van broodjes en maken van soepen. En als je na een poosje eens een ander werkgebied wilt proberen, kan dat natuurlijk ook. De groepen in waarin je werkt zijn klein.

Studio Rozemarijn
Studio Rozemarijn is een werkplaatsencentrum voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (door een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, autisme of een psychiatrische aandoening). Het ontwikkelingsniveau van de deelnemers ligt sterk uiteen: van meervoudig complex tot licht verstandelijk beperkt, maar over het algemeen is er sprake van een gemiddeld zware tot zeer zware zorgvraag.
Bij Studio Rozemarijn wordt volgens de antroposofische mensvisie gewerkt. Dit betekent dat we uitgaan van de overtuiging dat ieder mens wil deelnemen aan een geheel, een rol wil hebben, en een eigen wilsrichting heeft die soms dicht aan de oppervlakte ligt, maar vaak ook minder direct zichtbaar is.
Studio Rozemarijn is gevestigd aan de Camplaan in Heemstede.

Santé Rozemarijn 
Per 1 februari 2022 is Sante gevestigd op de Schotlandstraat 99. Hier bevindt zich de bakkerij, bakkerswinkel en textielwerkplaats van Rozemarijn. Men kan hier terecht voor heerlijk biologisch brood en banket, textiel en cadeauartikelen. In het nabijgelegen Rudolf Steiner College, beheert Santé twee kantines (Green Canteens), waar we voor de scholieren en docenten tosti’s, belegde broodjes e.d. klaar maken en verkopen.

Rozemarijn Overland
Rozemarijn Overland is een tuinwerkplaats tegenover locatie Ferm Rozemarijn. We kweken kruiden, in hoofdzaak rozemarijn en lavendel, en onderhouden de tuinen van Rozemarijn KDC en Ferm Rozemarijn.
Van de lavendel maken we mooie lavendelzakjes die in bakkerij Santé Rozemarijn en op markten worden verkocht.
Ook kloven we hout, voornamelijk voor eigen gebruik maar ook op kleine schaal voor de verkoop.

> klik hier voor de flyer van STUDIO Rozemarijn
> klik hier voor de flyer van de Green Canteen
  filmpje over de Green Canteen
filmpje houtwerkplaats Studio Rozemarijn

filmpje textielwerkplaats Studio Rozemarijn

De dagbesteding wordt het gehele jaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-15.30/17.00 uur (10 dagdelen per week) geboden, inclusief de vakanties. Op feestdagen is de dagbesteding gesloten.

Om voldoende dagactiviteiten te kunnen bieden worden er jaarlijks productieafspraken met gemeenten gemaakt op grond van de WMO 2015. Het gaat om verschillende soorten prestaties per dagdeel, zoals dagactiviteiten voor kinderen (‘licht’, ‘midden’, ‘zwaar’, ‘emg’ en ‘gedrag’).