Leerling Gehandicaptenzorg (BBL)

Ben jij op zoek naar een leuke leer-werk plek binnen de gehandicaptenzorg? Bij Ferm Rozemarijn hebben we een plekje beschikbaar, dus solliciteer nu en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen?

Jij volgt momenteel een van onderstaande opleidingen via de beroepsbegeleidende leerroute (BBL) of staat op het punt om deze te starten:

 • MZ/V-IG (Combi opleiding Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG, mbo niveau 3)
 • MMZ (Medewerker Maatschappelijke Zorg, mbo niveau 3 of 4)
 • Doorstroom MMZ: mbo niveau 4 (reeds in bezit van een MMZ3/VZ-IG diploma).

Jouw leer-werkplek bevindt zich in Haarlem, bij Ferm Rozemarijn. Dit is een kleinschalig woonproject waar 3 vrouwen en 5 mannen wonen met een verstandelijke beperking. Gedurende je opleiding leer je bij ons hoe je de cliënten kunt begeleiden en verzorgen volgens de afspraken en doelen vanuit het zorgplan. Je leert een vertrouwde en veilige omgeving te scheppen voor onze cliënten. Om dit te kunnen bieden is het belangrijk om de bewoners te leren kennen. Op die manier voel je aan wat ze nodig hebben en hoe het met ze gaat. We denken altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

Wij bieden jou:

 • Een interessante leer-werkplek bij Ferm Rozemarijn, waar je de kneepjes uit het vak krijgt aangeleerd door professionele collega’s
 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg. Dit betekent dat je tussen €1515 en €2184 verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Een contract voor minimaal 27 uur per week. Hiervan mag je 3 uur per week besteden aan de opleiding
 • Een baangarantie na het behalen van je opleiding. Zodra jij je opleiding hebt afgerond, bieden we jou een vaste werkplek aan bij ons!
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan, waarin een goede samenwerking centraal staat; we helpen, steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.

Wat vragen wij van jou?

 • Je volgt een opleiding zoals hierboven genoemd of staat op het punt deze te starten
 • Je bent voor minimaal 27 uur per week beschikbaar om te werken, naast je vaste lesdag in de week.
 • Het leren van een vak is soms best moeilijk. Daar helpen wij je graag mee, maar dat vraagt van jou voldoende motivatie en discipline om het BBL-traject met succes te voltooien.
 • Je bent geduldig en empathisch en helpt de cliënten om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken
 • Feedback geven en ontvangen hoort bij het leren van een vak. Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en wil graag groeien!

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct! Stuur je cv en motivatie per mail naar: solliciteren@raphaelstichting.nl en vermeld in de titel op welke vacature je solliciteert.

Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan aan onze recruiter Valérie Zeelen. Dit kan per mail via solliciteren@raphaelstichting.nl of per WhatsApp op 06-59873313.

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

Kennismaken op locatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.