Onze antroposofische werkwijze gaat uit van de wijsheid van de mens (Antropos = mens, Sofie = wijsheid). Dus ben jij Specialist Ouderengeneeskunde (SO) en vind jij het belangrijk om met de bewoner naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden te kijken? Dan is deze functie (Antroposofisch) Specialist Ouderengeneeskunde voor jou bij Rudolf Steiner Zorg voor jou weggelegd!

Als Specialist Ouderengeneeskunde bij Rudolf Steiner Zorg (onderdeel van de Raphaëlstichting) behandel en begeleidt je cliënten en bewoners (in den Haag) met een complexe zorgproblematiek, meestal zijn dit kwetsbare ouderen, met een complexe chronische aandoening en/of met een Somatische zorgvraag. Hierbij werk je wel samen met andere specialisten uit de behandelgroep, zoals bijvoorbeeld de Orthopedagoge, de Fysiotherapeuten en de Kwaliteitsverpleegkundige.

Wat ga je doen?

In de functie als Specialist Ouderengeneeskunde voer je de regie over het multidisciplinaire zorgplan en het medische behandelplan en zorg jij ervoor dat de kwaliteit van deze zorg optimaal is en blijft. Om dit te kunnen waarborgen ben je verantwoordelijk voor de diagnostiek naar aanleiding van lichamelijk onderzoek. Je hebt veel contact met zowel de interne organisatie (collega’s en bewoners) als de externe organisaties (zorgorganisaties, huisartsen en ziekenhuizen). Tot slot is jouw input voor het (antroposofisch) medisch beleid heel belangrijk voor de verdere doorvoering van de transitie waarin Rudolf Steiner Zorg zich bevindt.

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO VVT schaal 75. Dat betekent dat je een salaris tussen de € 5.657,-  en € 8.815,-  per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • Wij kunnen een contract voor één jaar (met optie voor onbepaalde tijd) bieden op het aantal uren (van 0 tot 28u/week) passend bij je huidige (privé) rooster.
 • Mogelijkheden tot het volgen van de Opleiding Antroposofische Geneeskunde, alsook andere relevante cursussen, opleidingen en
  trainingen, zodat jij altijd op de hoogte bent van de recente
  ontwikkelingen binnen je vakgebied.
 • Jij hebt de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan met een grote mate van zelfstandigheid op een prachtige plek binnen een organisatie die in transitie is. Dit biedt voor jou kansen en mogelijkheden om mee te denken over de toekomst!

Wij vragen:

 • Een collega met een afgeronde opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde
 • Een Specialist Ouderengeneeskunde die interesse heeft en ambitie om zich verder te ontwikkelen tot Antroposofisch arts
 • Iemand die er energie uit haalt om te werken in een organisatie in transitie en die een actieve rol wilt nemen om de antroposofische ouderenzorg  verder te verankeren en te professionaliseren in het Haagse
 • Zelfstandigheid: in deze functie ben je medisch eindverantwoordelijk. Dit vraagt om een zelfstandig werkhouding, waarbij je beslissingen durft te nemen volgende de vastgestelde richtlijnen en protocollen.
 • Sterke communicatieve vaardigheden: zowel mondeling in het contact met cliënten/bewoners, verwanten en collega’s, maar ook op papier voor het opstellen van de zorgplannen en rapportages.

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van onze organisatie? Solliciteer dan direct door je cv te sturen naar solliciteren@raphaelstichting.nl.

Heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze vacature? Stel ze dan per mail aan onze recruiter Iris van der Lei via solliciteren@raphaelstichting.nl

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.