Nieuwsbrief

Nummer 9.  December 2019.

Mooie kersttijd en een stralend nieuwjaar

Voor de kerstkaart mochten we dit jaar een keuze maken uit het werk van Rolf. Rolf woont op Scorlewald. Hij tekent of schildert wat er in hem opkomt. Soms gebruikt hij een voorbeeld waar hij een eigen draai aan geeft.

Lees verder

Nieuwe Wet zorg en dwang

De nieuwe Wet zorg en dwang sluit beter aan bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking of dementie, waardoor mensen die hun wil niet meer kunnen uiten beter beschermd worden.

Lees verder

Het motief van Laurens

Medewerkers bij de Raphaëlstichting hebben passie voor hun werk. Wat beweegt hen? Waar halen zij hun energie uit?  Laurens, woonhuisleider op het Rafaelhuis (voor mensen NAH) vertelt over zijn drijfveren.

Lees verder

Bewonersbijeenkomst over communicatie

‘Luisteren en … doen!‘ staat bij de Raphaëlstichting als thema al een poos centraal. Voorbereiders van de bewonersbijeenkomst legden daarom eerst hun oor te luister bij de bewoners zélf.

Lees verder

Cliëntenraden bijeen in Den Haag

Elk half jaar komen de CCR-C(liënten) en de CCR-V(erwanten) bijeen voor een gezamenlijke vergadering. Het thema was samenwerken en ontmoeten.

Lees verder

De eerste Raphaëlstichting-vegan-cake

Bakker Bas (Iambe) werkte met zijn collega’s maanden aan een vegan wortelcake. En nu is hij er! Hij vliegt de winkel uit!

Lees verder

Van Lightfestival naar jubileum Breidablick

Wat begon als een wens vanuit de cliëntenraad mondde uit in een spraakmakende deelname van Breidablick aan het Beemster Lightfestival dat tevens het 25-jarig jubileum inluidde. Hoe?

Lees verder

Nieuwe locatie voor Santé Rozemarijn

Santé Rozemarijn gaat verder als buurtbakker van biologisch brood en banket op een nieuwe locatie in Schalkwijk

Lees verder

‘De nacht als krachtbron’

Nog verkrijgbaar: het in eigen beheer uitgegeven boekje ‘De nacht als krachtbron’ met spreuken en citaten van Rudolf Steiner over de werking van de nacht.

Lees verder

 

 


Klik hier voor het Nieuwsbrieven archief.