Scorlewald op de Dutch design Week
Scorlewald weer vertegenwoordigd op de Dutch Design Week

Vorig jaar waren veel bezoekers van de DDW (Dutch Design Week) in Eindhoven onder de indruk van het serviesgoed van Scorlewald dat in de nieuwe Scorlewald-webshop onder de naam ‘Made in Scorlewald’ werd aangeboden. Ook dit jaar is de instelling vertegenwoordigd. Nu met de handgemaakte bijenkasten. Kom kijken! Van 22 – 30 okt. > Bezoekersinfo> Poster> Overzicht deelnemers.


 

Volg ook onze Facebook pagina

Imkercursus op Breidablick, Middenbeemster: Scorlewald maakt de speciale bijenkasten!
De ambachtelijk vervaardigde bijenkasten met een varroa-mijtval worden gemaakt op de Houtwerkplaats van Scorlewald. Vakwerk door onze vakmensen met een beperking.
Voor de bijenkasten zie ook www.Scorlewaldshop ( In de Tuin) en voor info over imkercursus start 23 maart: zorgvoordebij@gmail.com
Ook de overheid en belangenorganisaties voor natuur en milieu zien het belang van bijen en hebben samen een nationale bijenstrategie ontwikkeld.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Bijna Valentijnsdag. In de bakkerij Scorlewald hebben Jasper en Merel speciale Valentijn harten gemaakt en wat zijn ze goed gelukt! ... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Help jij mee een vos-vrij kippenhok te maken? In de Hoftuin van het prachtige Hof aan de Eeuwigelaan in Bergen zijn we op zoek naar vrijwilligers! Het Oranjefonds van NL Doet sponsort ons en dus kunnen we aan de slag. Wie komt ons helpen op vrijdag 9 maart tijdens NL-doet? Voor een heerlijke lunch zal worden gezorgd! Wil je graag meehelpen met dit project of een van onze andere initiatieven?
Meer info en aanmelden: www.nldoet.nl/klus/34751
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

De Weverij van Scorlewald heeft naast de indrukwekkende werkplaats ook een mooie winkel. Heeft u het al gevonden?
De handgeweven producten van natuurlijke materialen zijn hier ook te koop. U bent welkom op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur.
... Zie meerZie minder

De Weverij Scorlewald is met de nieuwe borden aan de Nachtegalenlaan en de Laanweg goed te vinden! Wij zijn blij met het resultaat!!

Bekijk op Facebook

Weer goed en lekker bezig in de bollenwerkplaats van Croon en Bergh.
Het voorjaar is hier al begonnen! Op de foto's de blije werkers aan geschenkset voor Bio Beurs Zwolle onze biologische dahlia's en biobollen van Huiberts.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Expositie en Lezing Juke Hudig op 21 januari op Scorlewald
Zondagmiddag 21 januari om 15.30 uur geeft beeldend kunstenaar Juke Hudig een lezing over Dante. Dante Alighieri; de grote Italiaanse dichter, filosoof en staatsman begon in 1308 met het schrijven van zijn beroemde epos Divina Commedia: zijn imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals.
Juke Hudig geeft uitleg door middel ( een deel ) van haar pasteltekeningen. Beelden uit haar boek: Dante's Divina Commedia in 111 pastels.
De lezing en expositie vindt plaats in De Halde op Scorlewald. (Na afloop graag vrijwillige bijdrage)
De expositie is verder te bezoeken op werkdagen en duurt tot half maart 2018.
U bent van harte welkom op Scorlewald Valkenlaan 14 Schoorl!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook