Biodyneren op de Noorderhoeve (20 september)
Tuindiner bij De Noorderhoeve
Om de oogst samen te vieren, organiseren zorgboerderij de Noorderhoeve en Ilse van den Bosch, biodynamische kok, dit jaar weer drie Tuindiners. Voorafgaand aan de
diners geeft de boer een rondleiding over het boerenerf. Op de Noorderhoeve is veel te zien. Het is een echt gemengd bedrijf: een scala aan gewassen op en rond de
akkers, kippen, geiten, varkens en koeien in de wei. In de zuivelmakerij wordt allerhande zuivel gemaakt waaronder karnemelk en boter op de authentieke manier.
De melk wordt gekarnd, net als vroeger.
De ingrediënten van het diner komen grotendeels van de Noorderhoeve. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten.
Ilse bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest
en met aandacht voor moeder aarde. Zij vertelt hoe zij de biodynamische processen die werkzaam zijn op het land doorvoert in haar keuken.
Programma:
- 16.45 uur welkom op zorgboerderij De Noorderhoeve
- 17.00 uur rondleiding op het boerenerf
- 18.00 uur diner in de eetzaal of op het terras
biodynamisch – smaakvol – gezellig – vers – inspirerend
Kosten: 55,- euro. Prijs voor kinderen in overleg.
Locatie: De Noorderhoeve
Duinweg 125, in Schoorl
Meer informatie en aanmelden:
Ilse van den Bosch; contact@voedsaam.nl; 06-54695395
De Tuindiners zijn onderdeel van het project Biodyneren van de Biodynamische Vereniging. Kijk voor meer diners op: www.bdvereniging.nl/biodyneren