Wonen voor volwassenen
Op het terrein van Scorlewald zijn verschillende woonhuizen gevestigd: Arabel, Bertane, Brumbane, Lohengrin, Gyburc, Parsifal en Soltane. De namen zijn afgeleid van het Parcival-verhaal, een beroemd epos uit de Middeleeuwen.

Enkele woonhuizen liggen buiten het terrein van de instelling: Iduna, Mekone, Yggdrasil en Het Zeepaard en Zeester.

De woongroepen op Scorlewald zijn verticaal en heterogeen opgebouwd. Dit betekent dat bewoners sterk in leeftijd kunnen verschillen en ook een heel verschillende zorgvraag kunnen hebben. Hierdoor wordt gestimuleerd dat de ene bewoner iets voor de andere kan betekenen.

Scorlewald_tafeldekkenDe bewoners van een groep hebben ieder een eigen taak. Deze taak kan bestaan in begeleiding of verzorging van een andere – meer hulpbehoevende – bewoner. Maar ook in het helpen bij de afwas.

Alle bewoners hebben een eigen (slaap)kamer waarin zij zich kunnen terugtrekken. Zoveel mogelijk worden de eigen kamers zelf ingericht en schoongehouden.
Het accent van het leven ligt in de huiskamer, omdat we op Scorlewald veel waarde hechten aan de gemeenschapsvorming. We zien gemeenschapsvorming daarom ook als een van onze kernwaarden.
Voor deze en andere kernwaarden (omgevingskunde, ontwikkelingsgerichte begeleiding, relatievorming, ritme en rituelen en beroepsontwikkeling) zijn korte filmpjes gemaakt. Klik hier.

Parsifalhuis
Op vraag en in samenwerking met een drietal ouders van wie hun kind op de Appelboom zat, is er op Scorlewald het initiatief ontstaan een woonhuis voor twaalf jongvolwassenen te ontwikkelen.
Het jongvolwassenhuis Parsifal is 4 april 2014 officieel geopend.
Het woonhuis is voor twee woongroepen van zes bewoners. Beide woongroepen hebben een eigen woonruimte en keuken. Elke bewoner heeft zijn/haar eigen slaapkamer.

Voor informatie kunt u terecht bij P.Hol, tel: 072 – 509 94 44.

Kleinschalige woon- en werkvormen
In de omgeving van Scorlewald zijn diverse kleinschalige woon- en werklocaties gevestigd, zoals Dijkgatshoeve, Oosterheem, Croon en Bergh en FermentoKlik hier voor meer informatie.