Nieuwsbrief

Nummer 10.  September 2020.

Even stilstaan… en meebewegen


Juist nu Corona uw en onze wereld flink heeft veranderd, blijft het ritme van de seizoenen ons houvast geven. De herfst komt er aan. In het strijklicht van de zon glanst wat er gegroeid is. De natuur laat los wat ze niet nodig heeft, en wat straks weer nodig is wordt goed bewaard in de bodem. Ook voor ons tijd om even stil te staan en te ervaren hoe alles verandert. En te kijken hoe we kunnen meebewegen. Net als de natuur.

Lees verder

Ervaringen van Marie-Louise tijdens Corona


Marie-Lousie schreef samen met haar moeder over de tijd dat er nog geen bezoek mogelijk was en maakte voor elke medewerker een prachtige bedankkaart.

Lees verder

Jaarverantwoording 2019

We willen de zorg die we bieden voortdurend verbeteren en maken dat graag zichtbaar in ons kwaliteitsrapport. Bewoner Wesly en zijn persoonlijk begeleider Kirstie deden mee aan een filmpje waarin de communicatie met bewoners, een belangrijk thema uit 2019, wordt belicht.

Lees verder

‘Innerlijke rust’ – nu verkrijgbaar


Voor de zomervakantie kregen alle medewerkers van de Raphaëlstichting als steuntje in de rug het in eigen beheer uitgegeven boekje ‘Innerlijke Rust’ van Rudolf Steiner. Actueler dan ooit! Ook verkrijgbaar via onze website.

Lees verder

Fietsen voor de muziekkapel van Midgard

Hans Springer – oprichter van SpringerUit en vader van een dochter die op Midgard woont – fietst met zoon Aaron de Hanzeroute (3500 km!) voor Midgard.

Lees verder

Orbis – nieuwe winkel van Rudolf Steiner Zorg

Na een lange voorbereiding was het zover: Orbis – de winkel van de Rudolf Steiner Zorg in Den Haag – werd op 20 augustus geopend.

Lees verder

Donorregistratie per 1 september


Vanaf 1 september 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Dat geldt dus ook voor cliënten van de Raphaëlstichting.

Lees verder

Een kaart (en lied) voor alle cliënten


Ook cliënten kregen een mooi gebaar toegestuurd: een kaart met lied! Bewoners van Mekone (Scorlewald) maakten de tekeningen en zongen alle cliënten van de Raphaëlstichting bemoedigend toe.

Lees verder


Klik hier voor het Nieuwsbrieven archief.