Natasja Rikken – sinds 3 jaar clustermanager van Fermento. Daarvoor 22 jaar gewerkt op woonhuis Soltane op Scorlewald

Wat geeft jou plezier op je werk?
Het werken met de deelnemers/ assistent medewerkers geeft mij veel plezier. Zien dat ze een winkel/ bakkerij kunnen draaien maakt mij trots.

Wat laat jou lachen op de werkvloer?
Elkaar een beetje uitdagen op de werkvloer met grappen en grollen en aan het einde van de dag horen dat ze lekker gewerkt hebben.

Wat wilde je als kind graag worden?
Ik wilde heel graag kraamverzorgster worden. Tot het moment dat ik hoorde dat er ook veel schoonmaken bij hoorde toen haakte ik af. Daarna dacht ik dat de ouderenzorg het helemaal zou zijn totdat ik stage ging lopen op een dagbesteding. Toen wist ik zeker dat hier mijn hart lag.

Wat maakt jou uniek?
Mijn positiviteit en glimlach op mijn gezicht.

Wat geeft je energie?
Als ik mensen kan helpen en we hebben beide een goed gevoel na een gesprek of dag werken.

Hoe zie jij je werk in de toekomst?
Dat is afwachten met hoe het gaat lopen met het nieuwe besturingsmodel. Maar ik maak mij er geen zorgen om. Het komt vast goed.


Marleen Swart o.a. Key User van SDB – bijna 26 jaar werkzaam op Breidablick

Mijn werkplezier haal ik uit het helpen van collega’s, en vooral als kers op de taart de kleine contactmomenten die ik heb met de bewoners. ’s Ochtends probeer ik naar de dagopening in onze grote zaal te gaan, daarbij kom ik vaak in contact met bewoners. Sommigen hebben een opmerking over mijn jas, geven mij een hand of een knuffel, en anderen willen met mij trouwen! Altijd leuk om te horen!

Als kind wilde ik graag in de reiswereld werken, dat heb ik ook 5 jaar gedaan voordat ik naar Breidablick kwam. Nog steeds hou ik van vakanties naar het buitenland, maar de Beemster polder kan mij ook heel erg bekoren! Geboren en getogen in de Beemster, voelt het nog altijd een beetje als thuis komen als ik naar mijn werk ga.

Wat mij uniek maakt, is dat er weinig mensen op Breidablick zijn die zo veel collega’s kennen! Omdat ik naast mijn werk als key user ook veel wervingsgesprekken mag doen, ken ik heel veel collega’s. Super leuk vind ik dat! Van het bezoeken van stagemarkten of banenmarkten om nieuwe collega’s, stagiaires en vrijwilligers te werven krijg ik veel energie. Ik probeer dan mensen te “lokken” met de lekkere zelfgebakken koekjes van onze bakkerij, en dan maak ik voorzichtig een praatje over Breidablick. De koekjes zijn té lekker om ‘nee’ tegen te zeggen, zo lukt het mij om in gesprek te gaan met leuke mensen.

De toekomst zie ik zonnig tegemoet. De Raphaëlstichting gaat mooie bewegingen maken met onder andere Samen Vooruit en Project Eenvoud, ik vind het fijn om daar een steentje aan bij te dragen en heb er zin in!


Djuna Griek – Cultuur coördinator bij Scorlewald en Midgard

Wat geeft jou plezier op je werk?
Er zijn veel momenten waar ik van geniet. De ochtend openingen waar ik veel mooie mensen ontmoet en altijd livemuziek aanwezig is. Dat is echt een cadeautje. En als de feestdagen er zijn, dan zie je zo veel blije gezichten.

Wat laat jou lachen op de werkvloer?
Ik kan altijd erg lachen om de grapjes die gemaakt worden door bewoners en medewerkers. Ik hou erg van grapjes uithalen en mensen een beetje uitdagen. Kan er erg van genieten als mij dat ook gelukt is.

Wat wilde je als kind graag worden?
Als kind was ik een dromer. Ik had nog geen beroep gevonden die daarbij paste. Ik wilde gewoon van alles een beetje.

Wat maakt jou uniek?
Ik kan overal wel iets positiefs in zien al zijn er natuurlijk ook momenten dat het bij mij wat langer duurt… maar ook dan!

Wat geeft je energie?
Mijn kinderen geven mij energie met hun vrolijke verwonderende vragen over de wereld. Weet je dat vaak alleen kinderen nog helemaal naar de toppen van de bomen kijken en zich verwonderen dat de bomen zo hoog zijn? Zij laten mij weer kind zijn, dat geeft mij energie. Lekker rennen spelen en omhoogkijken.

Hoe zie jij je werk in de toekomst?
Ik hoop dat mijn werk het plezier blijft geven aan alle medewerkers en bewoners en dat het meer samen is. Met hopelijk een hoop ervaring erbij en mensen die willen helpen.

Frank Gerards – Werkzaam als kok/ sociaal-therapeut bij de keuken van Scorlewald

Wat geeft jou plezier op je werk?
Samen werken met de doelgroep en samen het doel bereiken. Samen een mooie, lekkere maaltijd voor de gemeenschap maken.

Wat laat jou lachen op de werkvloer?
Bj de keuken is er altijd ruimte voor een grapje en plezier. Samen met de bewoners, dagbesteders en medewerkers hebben wij veel lol in de keuken.

Wat wilde je als kind graag worden?
Als kind wilde ik graag journalist worden of net als mijn ouders in het ziekenhuis werken.

Wat geeft je energie?
In mijn vrije tijd tennis ik graag daar krijg ik veel energie van.

Hoe zie jij je werk in de toekomst?
In de toekomst hoop ik dat ik nog steeds in dit leuke keukenteam de dingen kan doen waar wij goed in zijn en plezier aan beleven.


Claudine – Werkzaam op Scorlewald

Ik weet het zeker, ik heb de leukste baan!
Elke dag ga ik zingend naar mijn werk, want van alle dingen die ik doe word ik blij. En ik doe nogal wat verschillende dingen.

Wat ik allemaal doe?
Ik maak het weekbericht, vul Facebook en Instagram met berichten, ontwerp folders, posters, etiketten voor op de producten. Ook organiseer ik met een groep werkplaatsleiders de voorjaarsmarkt, we zorgen voor leuke kerstpakketten op Scorlewald die ik graag vul met producten van eigen werkplaatsen, ik leg contacten met ondernemers die sociaal willen ondernemen of unieke producten willen verkopen. Zo liggen er bijvoorbeeld producten van Scorlewald bij bezoekerscentrum Schoorlse Duinen, maar ook in museumwinkels, bij restaurants, hotels en een bloemenwinkel.

Ook werk ik als werkplaatsleider bij pottenbakkerij Feniks, de leukste werkplaats die er is! Deze is in het centrum van Schoorl en heeft een winkel met open werkplaats. Daar zijn we altijd creatief bezig, met klei en glazuur, maar ook met lino’s. Daar werkt een heel fijne groep mensen, we praten en lachen wat af en maken ondertussen de mooiste kopjes, vazen en beelden. Kom eens langs dan laten wij je zien wat we allemaal doen en kunnen!

Ps: de foto is gemaakt door Casper, een deelnemer van Feniks, tijdens ons werkplaatsuitje.


Jack van Kleef – Werkplaatsleider op de werkplaats van Oosterheem

Wat geeft jou plezier op je werk?
Het samenspel met mijn collega en de deelnemers.

Wat laat jou lachen op de werkvloer?
Hier bij onze deelname aan serieus Dijk en Waard. En onze gezamenlijke maaltijd bij mandenmakerij “de Mythe” op de maandag in de winterperiode.

Hoe zie jij je werk in de toekomst?
Voor de toekomst zie ik dat ik nog eenn dagje minder ga werken. M’n pensioen tijd klopt op de deur. Dus ga ik alvast een dagje meer vrij oefenen!


Marije Nijholt – Ambulant begeleider bij de Dijkgatshoeve appartementen.

Wat geeft jou plezier op je werk?
Vrij kunnen zijn om mijzelf mee te nemen in de begeleiding met de bewoners en het contact met mijn collega’s. De veelzijdigheid binnen de Dijkgatshoeve. Veel mensen maar ook dieren om je heen, het is leuk om je overal mee te verbinden en op zijn tijd een wandeling tussen de dieren en de tuin te maken. Het is zo fijn even bij de dieren te kijken.

Wat laat jou lachen op de werkvloer?
De humor van de mensen. En de jaarfeesten zijn ook heel leuk om samen te vieren.

Wat wilde je als kind graag worden?
Ik heb nooit als kind gedacht dat ik iets wilde worden, daar ben ik misschien wel een uitzondering in?

Wat maakt jou uniek?
Allereerst ben ik er 1 van een eeneiige tweeling, dus in dat opzicht ben ik uniek. Verder krijg ik vaak terug dat ik een heel rustig persoon ben, wat de meeste mensen heel prettig vinden. In de kennismaking kan dit nog wel eens tegenstaan voor anderen. Op werkgebied heb ik een veelzijdige baan Ik werk op meerdere plekken binnen de DGH, enerzijds om de verbinding te hebben met deze plekken en de bewoners maar anderzijds val ik ook in waar nodig.

Wat geeft je energie?
Het geeft mij energie wanneer mijn werk naar mijn gevoel goed verloopt. Ik ben iemand die ook best wel goed onder druk kan presteren en heb dat dan ook weleens nodig.

Hoe zie jij je werk in de toekomst?
We zijn sinds vorig jaar samengegaan met de Novalishoeve en de Noorderhoeve. Daar zitten nog heel veel mooie kansen in voor de toekomst. Gezamenlijk maar ook zeker voor mijzelf. Zien en begrijpen wat de ander doet om daar zelf weer van te leren en verder te kunnen ontwikkelen. Ook ben ik gestart met een beroepstraining antroposofie in Zeist waarvan ik verwacht dat ik veel kan leren en mee kan nemen voor de toekomst.

Rachel Lodder, persoonlijk begeleider Novalishoeve
‘In het werk binnen het ambulante team bezoeken we verschillende mensen in hun thuissituatie. Dat maakt het werk erg afwisselend en leuk. Extra mooi als je van cliënt naar cliënt mag fietsen over het prachtige eiland Texel. Vandaag bezocht ik een cliënt in Oosterend en genoot van de prachtige Waddenzee, waar ik langs mocht fietsen. Dat gaf zoveel energie!

Regelmatig ga ik ook met cliënten op stap. Ik merk dat wanneer hun hoofd even vol is, de rust van de natuur of wandelend een goed gesprek hebben, ze goed doet! Ik ervaar het als een voorrecht dat ik dit werk mag doen op deze plek!

—————————————————————————————————–

Ellis van Leunen, vrijwilligerscoördinator en projectleider Midgard
‘Ik word blij van mijn werk door het indelen van mijn eigen tijd, de hoge mate van zelfstandigheid en de collega’s waar ik op terug mag vallen!’

—————————————————————————————————–

Gerdi Kerckhaert, werkplaatsleider Dijkgatshoeve
Als werkplaatsleider van de Dijkgatshoevewinkel ben ik verantwoordelijk voor het draaiende houden van de winkel. Dit doe ik samen met onze bewoners. Ook verzorgen wij de koffiepauze in de zaal voor de ongeveer 30 bewoners, begeleiders, dagbesteders en stagiaires. Iedere ochtend is het weer een geluksmomentje als je iedereen ziet genieten en gezellig bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch is het ook bijzonder!

—————————————————————————————————–

Leon van der Zee, Korenmolen de Otter
Op mijn 40e heb ik de overstap naar de zorg gemaakt. Daar ben ik nog steeds erg blij mee! Deze week ben ik geslaagd voor de opleiding Maatschappelijke Zorg via Scillz. Deze werkomgeving (Korenmolen De Otter) geeft mij veel voldoening. Deze week heb ik met twee toppers, waaronder een vrijwilliger, roze koeken gemaakt. Een echt geluksmoment!

—————————————————————————————————–

Denise Kauwen, verpleegkundige op de medische dienst van Breidablick
Ik beschouw het leuke contact met mijn collega’s van de medische dienst als één van mijn geluksmomentjes tijdens mijn werk. We zijn samen een mooi team en delen de leuke en minder leuke dingen met elkaar.
Waar ik ook heel blij van word, is wanneer ik een bewoner heb kunnen helpen en deze hier met een glimlach weer vandaan gaat. Soms is de reden dat een bewoner bij mij langs moet komen niet zo leuk. Toch lukt het door de vertrouwensband die ik in de afgelopen jaren met hem heb opgebouwd, om hem gerust te stellen. Hier haal ik meerdere malen per dag mijn geluksmomentje uit!

—————————————————————————————————–

Kees van Oosten, werkplaatsleider Breidablick
Werkgeluk is voor mij als een bewoner die normaal gesproken niet zo zelfstandig handelt, toch al zelf naar de wc gaat. Zulke momentjes maken het werk voor mij heel erg speciaal!