Rachel Lodder, persoonlijk begeleider Novalishoeve
‘In het werk binnen het ambulante team bezoeken we verschillende mensen in hun thuissituatie. Dat maakt het werk erg afwisselend en leuk. Extra mooi als je van cliënt naar cliënt mag fietsen over het prachtige eiland Texel. Vandaag bezocht ik een cliënt in Oosterend en genoot van de prachtige Waddenzee, waar ik langs mocht fietsen. Dat gaf zoveel energie!

Regelmatig ga ik ook met cliënten op stap. Ik merk dat wanneer hun hoofd even vol is, de rust van de natuur of wandelend een goed gesprek hebben, ze goed doet! Ik ervaar het als een voorrecht dat ik dit werk mag doen op deze plek!

Ellis van Leunen, vrijwilligerscoördinator en projectleider Midgard
‘Ik word blij van mijn werk door het indelen van mijn eigen tijd, de hoge mate van zelfstandigheid en de collega’s waar ik op terug mag vallen!’

Gerdi Kerckhaert, werkplaatsleider Dijkgatshoeve
Als werkplaatsleider van de Dijkgatshoevewinkel ben ik verantwoordelijk voor het draaiende houden van de winkel. Dit doe ik samen met onze bewoners. Ook verzorgen wij de koffiepauze in de zaal voor de ongeveer 30 bewoners, begeleiders, dagbesteders en stagiaires. Iedere ochtend is het weer een geluksmomentje als je iedereen ziet genieten en gezellig bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch is het ook bijzonder!

Leon van der Zee, Korenmolen de Otter
Op mijn 40e heb ik de overstap naar de zorg gemaakt. Daar ben ik nog steeds erg blij mee! Deze week ben ik geslaagd voor de opleiding Maatschappelijke Zorg via Scillz. Deze werkomgeving (Korenmolen De Otter) geeft mij veel voldoening. Deze week heb ik met twee toppers, waaronder een vrijwilliger, roze koeken gemaakt. Een echt geluksmoment!

Denise Kauwen, verpleegkundige op de medische dienst van Breidablick
Ik beschouw het leuke contact met mijn collega’s van de medische dienst als één van mijn geluksmomentjes tijdens mijn werk. We zijn samen een mooi team en delen de leuke en minder leuke dingen met elkaar.
Waar ik ook heel blij van word, is wanneer ik een bewoner heb kunnen helpen en deze hier met een glimlach weer vandaan gaat. Soms is de reden dat een bewoner bij mij langs moet komen niet zo leuk. Toch lukt het door de vertrouwensband die ik in de afgelopen jaren met hem heb opgebouwd, om hem gerust te stellen. Hier haal ik meerdere malen per dag mijn geluksmomentje uit!

Kees van Oosten, werkplaatsleider Breidablick
Werkgeluk is voor mij als een bewoner die normaal gesproken niet zo zelfstandig handelt, toch al zelf naar de wc gaat. Zulke momentjes maken het werk voor mij heel erg speciaal!