Vijf medewerkers van de Raphaëlstichting aan het woord over hun motief van waaruit zij hun werk doen.

Ilse

Ilse is biografisch coach Rudolf Steiner Zorg in Den Haag. Zij kwam vier jaar geleden in dienst. Aanvankelijk op een afdeling voor ouderen met een verstandelijke beperking. Na ruim een jaar stapte zij over naar een afdeling waar ouderen met dementie wonen. Ze werkt daar nu parttime. De overige twee dagen werkt zij als biografisch coach. Een voor haar nieuwe functie. “Soms is het al genoeg om gewoon naast iemand te zitten en een hand vast te houden.”
Lees het hele verhaal van Ilse, klik hier

Laurens

Laurens is woonhuisleider Rafaelhuis (Breidablick), Hij vindt het lastig te duiden waar zijn belangstelling voor mensen met NAH vandaan komt. “Het heeft iets mysterieus. Zij hebben een hele biografie doorlopen. Dan komt daar die kink in de kabel door ongeluk of aandoening en dan zoek ik als begeleider naar de mens zoals die echt is.
Die persoon is nog steeds dezelfde, maar ineens is er een ruis op de lijn gekomen waardoor hij of zij helaas erg hulpbehoevend is geworden. Die zoektocht maakt het voor mij zo fascinerend.”
Lees het hele verhaal van Laurens, klik hier 

Monique

Monique is senior woonbegeleider op Midgard. Ze werkt er al 12 jaar. En vanaf het begin op de Iphisgroep. Monique had haar opleiding activiteitenbegeleiding afgerond in 1997. Haar belangstelling lag vooral bij het gevangeniswezen. Monique: “Wat brengt iemand tot zijn daden? Wat is de oorzaak? Is het gedrag van iemand te beïnvloeden? Dat waren vragen waar ik mee bezig was. Een super leerzame tijd! Ik had ook kunnen kiezen voor de gehandicaptenzorg, maar daar zag ik toen niets in.”
Lees het hele verhaal van Monique, klik hier

Laura

Laura werkt als woonhuisleider op Oosterheem. Daarvoor werkte ze acht jaar op Scorlewald. Laura woont in het bovenappartement aan de straatkant van het ‘wooncomplex’, met man en kind. Binnenkort gaan ze verhuizen naar het appartement op de begane grond. “Het is een soort idealisme dat in me zit, dat je samen een groot gezin vormt waarin er sprake is van die wederkerigheid.”
Lees het hele verhaal van Laura, klik hier

Sander

Sander is de jongste medewerker in de reeks “Het motief van…” en ook een bijzondere. Sander is namelijk als BBL-er bij Iambe werkzaam. Dus vier dagen betaald werk en één dag school. Iambe is een stageplek waar hij heel blij mee is, omdat hij vanwege een beperking het tempo in een gewone bakkerij niet aan bleek te kunnen.
Lees het hele verhaal van Sander, klik hier