Mijn naam is Nisvan. Op mijn 49e jaar heb ik gekozen voor een carriereswitch van grafisch ontwerper naar persoonlijk begeleider in de zorg. De laatste jaren was ik ontevreden met mijn werk omdat ik de doelen die ik mij gesteld had ik al bereikt had, ik baalde ook omdat ik in mijn werk steeds minder mensen ontmoette. Sommige klanten kende ik enkel via de mail!
Naast mijn grafische werk was ik ook werkzaam als yogadocent en gaf vijf keer in de week yogales, te weinig om een maandsalaris mee te verdienen.

Proces
Mijn overstap naar de zorg was een geleidelijk proces. Op persoonlijk vlak gebeurden er dingen die mij aanzetten tot kijken naar wat echt belangrijk is in je leven. Een vriend raakte door een traumatische ervaring zo depressief dat hij zijn huis, werk en vriendenkring  kwijtraakte. Ik heb geprobeerd hem te helpen, maar realiseerde mij dat ik dat niet kon en hij professionele hulp nodig heeft.
Een vriendin kreeg stemmen in haar hoofd en gleed langzaam af in een waanwereld waardoor zij uiteindelijk gedwongen werd opgenomen in een psychiatrische instelling.
Door deze ervaringen realiseerde ik mij hoe kwetsbaar het leven kan zijn en hoe belangrijk het is om goed voor elkaar te zorgen.

Bijbaantje?
Een vriend die in de zorg werkt raadde mij aan om als ‘bijbaantje’ nachtdiensten te komen doen bij zijn instelling. Ik ben toen serieus naar vacatures in deze richting gaan kijken.
Bij de Afdeling Werk en Reïntegratie van de gemeente heb ik een cursus reïntegratie gevolgd. Daar heb ik veel aan gehad. Zij hielpen mij mijn CV beter indelen en sollicitatiebrieven schrijven, daardoor kon ik mijn richting helder krijgen. Gezien mijn achtergrond als yogadocent voel ik veel affiniteit met de antroposofie, dus zocht ik bij antroposofische instellingen die ook een antroposofische opleiding aanboden.

Solliciteren
Ik heb op zo veel mogelijk advertenties gereageerd om op zo veel mogelijk verschillende plaatsen te kunnen kijken en praten met mensen. Ik liep mee op een woongroep met mensen met niet aangeboren hersenletsel, bij autistische kinderen, op een dagbesteding. Ik kreeg een plek aangeboden op een woonhuis met verstandelijk gehandicapte ouderen.
Tegelijkertijd was ik ook op Breidablick gaan kijken. Dat vond ik de mooiste plek. Helaas hadden zij geen vacature met een BBL plek open staan. Toch heb ik hen gevraagd of er voor mij zo’n plek kon komen.

Aan het werk
Toen ik net twee weekjes bij de ouderen aan het werk was, werd ik gebeld door de leidinggevende van Breidablick. Zij bood mij een BBL plek aan en een functie met meer uren en meer verantwoording dan wat ik op dat moment had. De keuze was snel gemaakt. Ik voel mij nu helemaal op mijn plek.

Ik werk in een betrokken team dat goed voor de bewoners zorgt en ook voor elkaar. De antroposofische opleiding van Scillz is precies wat ik zocht. Binnen 1 jaar kan ik mijn diploma MZ niveau 4 halen.
Wat als bijbaantje begon, is nu een nieuwe carrière geworden.