Wonen op de Novalishoeve – verblijf en dagbesteding

Wat is de Novalishoeve?
De Novalishoeve is een Zorgboerderij op Texel, waar jongeren met psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking kunnen verblijven.

Wat zijn de verblijfsmogelijkheden?
De Novalishoeve heeft een woongroep, waar jongeren onder begeleiding wonen. Ook is er de mogelijkheid om in de omgeving begeleid zelfstandig te wonen. De begeleiding wordt in dit geval gecoördineerd en verzorgd vanuit de Novalishoeve. Jongeren kunnen tevens bij wijze van dagbesteding op de Novalishoeve werken. De dagbesteding wordt het gehele jaar van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur (10 dagdelen per week) aangeboden, ook gedurende de vakanties. Tijdens feestdagen is er geen dagbesteding.

Hoe werken we?
Op het boerenbedrijf zijn melkkoeien, schapen, kippen en geiten. Daarnaast is er een werkplaats waar kaas, kwark en pudding wordt gemaakt en is er een groentetuin. Het erf is open voor iedereen die een bezoek aan de winkel wil brengen of even wil neerstrijken op het terras. In de winkel worden eigengemaakte kaas en andere zuivelprodukten en streekproducten uit de Wadden-regio verkocht. Op het terras wordt onder andere koffie met eigengemaakte taart geserveerd.

De jongeren helpen de boer met het dagelijks werk, van het verzorgen van de dieren tot het maken van kaas en het bemannen van de winkel. Ze worden hierbij begeleid door onze werkbegeleiders.

Wanneer kan een jongere hier terecht?
De Novalishoeve is een onderdeel van Queeste, een AWBZ toegelaten instelling. De woongroep is beschikbaar voor jongeren met een indicatie ZZP VG 3 t/m 6, of GGZ-C 3 t/m 5. Begeleid wonen vanuit de Novalishoeve is mogelijk voor jongeren met de indicatie H153. Jongeren met de indicatie BG-BRP kunnen gebruik maken van de mogelijkheid voor begeleide dagbesteding in groepsverband.

Wilt meer informatie?
Voor aanmelding van bewoners of cliënten die een dagbestedingsplek zoeken, kunt u contact opnemen met Joost Heerschop, coördinator, tel. 06-46624136, info@novalishoeve.nl.

Novalishoeve
Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn (Texel)
0222-319482
www.zorgboerderij-novalishoeve.nl