Zorgboerderij de Novalishoeve
Verblijf en dagbesteding

Wat is de Novalishoeve?
De Novalishoeve is een zorgboerderij op Texel, waar jongeren met psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking kunnen verblijven.

Wat zijn de verblijfsmogelijkheden?
De Novalishoeve heeft woongroepen, waar jongeren onder begeleiding wonen. Ook is er de mogelijkheid om in de omgeving begeleid zelfstandig te wonen. De begeleiding wordt in dit geval gecoördineerd en verzorgd vanuit de Novalishoeve. Jongeren kunnen tevens bij wijze van dagbesteding op de Novalishoeve werken. De dagbesteding wordt het gehele jaar aangeboden.

Hoe werken we?
Op het boerenbedrijf zijn melkkoeien, schapen, kippen en geiten. Daarnaast is er een werkplaats waar kaas, kwark en pudding wordt gemaakt en is er een groentetuin. Het erf is open voor iedereen die een bezoek aan de winkel wil brengen of even wil neerstrijken op het terras. In de winkel worden eigengemaakte kaas en andere zuivelprodukten en streekproducten uit de Wadden-regio verkocht. Op het terras wordt onder andere koffie met eigengemaakte taart geserveerd.

De jongeren helpen de boer met het dagelijks werk, van het verzorgen van de dieren tot het maken van kaas en het bemannen van de winkel. Ze worden hierbij begeleid door onze werkbegeleiders.

Wilt meer informatie?
Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator, tel. 06-46624136, info@novalishoeve.nl.

De Novalishoeve,
Hoornderweg 46,
1797 RA Den Hoorn
Texel
0222-319482
www.zorgboederij-novalishoeve.nl