Nieuwsbrief

Nummer 5.  April 2018.

Filmpremière ‘Wij zijn Scorlewald’


Op donderdag 19 april vond op Scorlewald de feestelijke première plaats van ‘Wij zijn Scorlewald’, een prachtige documentaire van filmmaker Tanja Markies, moeder van een zoon die op Scorlewald woont.

Lees verder

Kernwaarden sociaaltherapie in beeld


Zes filmpjes over de kernwaarden van de sociaaltherapie (gemeenschapsvorming, omgevingskunde, ontwikkelingsgerichte begeleiding, relatievorming, ritme en rituelen en beroepsontwikkeling) leverden het materiaal voor ‘Wij zijn Scorlewald’.

Lees verder

Meedenkers gevraagd over gedragscode

De Raphaëlstichting wil de bestaande richtlijnen rondom gedrag vernieuwen en ontwikkelen tot één gedragscode die gedeelde kaders geeft aan alle betrokkenen over onze omgang met elkaar. Wilt u hierover meedenken?

Lees verder

 

Raphaëlstichting-terrassen-tour

Op een aantal van onze locaties kunt u terecht op een heerlijk zonnig terras. En voor de fietsers onder u is er een heuse ’terrassen-tour’ van te maken.

Lees verder

Antroposofie Magazine – aanbod (en lezing)

Medewerkers, bewoners en ouders/verwanten verbonden aan de Raphaëlstichting kunnen gebruik maken van een kortingsactie van AM. Het kwartaalblad brengt ook online lezingen uit, zoals onlangs over de kernwaarden van socaaltherapie.

Lees verder

Wonen en werken op Dijkgatshoeve

Jan is 39 jaar en woont in een van de negen appartementen op Dijkgatshoeve, onze woon-zorgboerderij in Wieringerwerf. Naast 24-uurs zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, biedt de boerderij ook een thuis aan mensen die gebaat zijn bij een leven in de luwte.

Lees verder

 

 

 


Klik hier voor het Nieuwsbrieven archief.