Nieuwsbrief

Nummer 4. December 2017.

 

Mooie Kerstdagen en een luisterrijk Nieuwjaar

Luister, zachtjes – Van de aarde tot de sterren…

Lees verder

Meerjarenvernieuwingsbeweging


Op 14 december werd onze meerjarenvernieuwingsbeweging onder de titel ‘Luisteren… en doen!’ gepresenteerd. De beweging is al ‘luisterend’ tevoorschijn gekomen uit een aantal bijeenkomsten waar bewoners, stakeholders, medewerkers en ouders/verwanten zich uitspraken over hun ideeën en verlangens voor de toekomst.

Lees verder

Installatie Centrale Cliëntenraad Verwanten

Op 9 november ondertekenden het bestuur en afgevaardigden uit de cliëntenraden van de verschillende instellingen een samenwerkingsovereenkomst (SOK). Daarmee werd de Centrale Cliëntenraad-Verwanten geïnstalleerd. De bewonersafgevaardigden namen hun eigen SOK mee…

Lees verder

Pilot Cliëntportaal CarenZorgt


Het cliëntportaal CarenZorgt is volop in onderzoek bij pilotgroepen van Midgard, Scorlewald, Novalishoeve, Rozemarijn en (sinds kort) Breidablick. Via CarenZorgt kunnen cliënten, verwanten en wettelijk vertegenwoordigers meekijken in de rapportage en het zorgplan van een cliëntdossier in OnsECD.

Lees verder

Interview Hester Buijs in AM


In de AM (Antroposofie Magazine) staat een interview met Hester Buijs, lid Raad van Bestuur van de Raphaëlstichting. Over besturen vanuit intuïtie en oprechte aandacht. ‘Ik heb het volste vertrouwen dat complexe vraagstukken via oprechte aandacht en interesse opgelost kunnen worden’.

Lees verder

Boekpresentatie ‘Samuel’ op Rozemarijn


In 2017 schreef Volkskrant-sportjournalist Willem Vissers een wekelijkse column over zijn meervoudig gehandicapte zoon Samuel. Samuel verblijft overdag op het kinderdagcentrum Rozemarijn in Haarlem. Willem Vissers schonk een deel van de opbrengst aan Rozemarijn voor de aanschaf van een speciale fiets.

Lees verder

Kijken naar kunst


Bewoners van Breidablick, Midgard en Croon en Bergh namen deel aan een museumproject, georganiseerd door Stichting Kunst met Plezier. ‘Met het kijken naar kunst komen bewoners heel snel in de laag van de beleving’.

Lees verder

Oosterheem: the place to be


Oosterheem maakte een mooi filmpje om het werken op de eilanden te promoten: ‘Oosterheem – the place to be’.

Filmpje

Een TOP-verhaal uit 2017


Maaike is al ruim tien jaar werkzaam als lunchroommedewerker bij Fermento. Ze woont zelfstandig en heeft ambulante ondersteuning bij Esdegé-Reigerdaal. Toen ze werd getipt voor een uitdagend project – de beklimmimg van de Mont Ventoux op de fiets – hoefde zij niet lang na te denken. Dat leek haar wel wat! Ook al had ze nog nooit op een racefiets gezeten…

Lees verder

Veiligvoedselcertificaat voor Koperen Koning


Op zaterdag 9 december ontving Midgard het Keurmerk ‘Veiligvoedsel’. Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Erik Beemster, directeur van Midgard.

Lees verder

 

 

 


Klik hier voor het Nieuwsbrieven archief.