Nieuwsbrief

Nummer 3. Oktober 2017.

 

Gregory boegbeeld campagne Beschut Werk


Gregory is boegbeeld van de campagne ‘Beschut Werk’ van het Ministerie van SZW. Op de website van het ministerie is een filmpje te zien waarin hij zijn verhaal vertelt. Gregory was deelnemer bij Iambe en is nu bij de bakkerij in loondienst.

Filmpje

TOV-ve schaaltje uit de Scorlewaldshop

In de Scorlewaldshop zijn prachtige producten uit onze werkplaatsen te bestellen. Roy en Marlies van restaurant TOV in Schagen kozen bewust voor schaaltjes uit de shop omdat zijn maatschappelijk ondernemen belangrijk vinden.

Lees verder

Raphaëlteam liep hard voor het goede doel


Het Raphaëlteam nam deel aan de jaarlijkse SDB-Zorgmarathon, een estafetteloop voor bestuurders en medewerkers uit de zorg. Het was prachtig weer, de stemming was TOP en… de prestaties mochten er zijn!

Lees verder

Novalishoevebrood van eigen graan en desem


Zelfverbouwd graan, zelfgemaakt desem, liefde en geduld van degenen die het bakken… dan heb je een heerlijk BD-Novalishoeve brood!

Filmpje

Volg ons op Facebook


De Raphaëlstichting is actief op social media, zoals Facebook. Trouwens, bijna alle locaties hebben een Facebookpagina. Help ons aan likes, deel en volg ons!

Lees verder

Het feest van Michaël


Jaarfeesten worden bij de Raphaëlstichting groots gevierd. Zo ook op onze meest noordelijke locatie: de Novalishoeve op Texel. Daar werden pompoenen geoogst en meer…

Lees verder

Feniks geeft vorm aan verbinding

Niels en Irene – werkplaatsleiders van keramiekatelier Feniks  –  namen deel aan de opleiding ‘Verbindend Vormgeven’ voor werkplaatsleiders. Doel: deelnemers in verbinding brengen met de omgeving middels de producten die zij maken.

Lees verder

Iambe ontwikkelt met lef


In de brochure ‘Ontwikkelen met lef’ van de gemeente Amsterdam staan voorbeelden van resultaatgericht werken op het gebied van WMO. Zo ook het verhaal van Iambe. “Bij ons ruikt het niet naar zorg, maar naar appeltaart en versgebakken brood. Onze deelnemers zijn bakkers.”

Lees verder

Remco Bakker geaccrediteerd


Remco Bakker, voorzitter Raad van Bestuur van de Raphaëlstichting, heeft met goed gevolg een accreditatietraject doorlopen bij NVZD, de vereniging van bestuurders in de zorg. In het traject wordt getoetst of bestuurders actief werken aan hun vakontwikkeling en beschikken over zelfreflectief vermogen.

Lees verder

Raphaëlfonds maakt het mogelijk


Veel projecten bij de Raphaëlstichting worden mede mogelijk gemaakt door een schenking vanuit het Raphaëlfonds. Ook initiatieven voor antroposofische deskundigheidsbevordering van medewerkers en cliënten en desbetreffend onderzoek, worden ondersteund. Neem een kijkje op de website!

Website


Klik hier voor het Nieuwsbrieven archief.